Els Museus de Catalunya es tornen a posar en marxa

Són molts els equipaments que han tornat a obrir les seves portes amb el desconfinament

Els Museus de Catalunya es tornen a posar en marxa. Amb les diferents fases del desconfinament (actualment, les diferents regions de Catalunya es troben en fase 1 o fase 2), molts d'aquests equipaments han reobert les seves portes per tornar a acostar de manera presencial als ciutadans l'art i la cultura. Ho han fet establint les mesures de seguretat marcades per les autoritats, com ara limitant l'aforament, o els horaris d'obertura.

Cal recordar, també, que de moment únicament pots visitar aquells museus que hagin reobert dins la teva regió sanitària, i sense oblidar mai les mesures de seguretat personals, com l'ús de la mascareta, el distanciament social, les visites individuals, o acompanyat de les persones amb les quals convius.

 

Així, es pot visitar el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, el primer dels grans museus que recuperava l'activitat el 19 de maig després de la pandèmia. Iniciava també la seva activitat el Museu de les Terres de l'Ebre, i obrien portes la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, a Vilanova i la Geltrú, i el Museu Episcopal i el Museu de l'Art de la Pell, a Vic, entre altres.

Mentrestant, altres museus han anunciat en quina data obriran les seves instal·lacions. El 10 de juny, per exemple, ho farà el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), i el dia 12 del mateix mes serà el torn del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i el Museu Picasso. Seguint a la ciutat de Barcelona, aquesta primera setmana de juny obrirà les seves portes el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), i a mitjans de mes serà el torn del Museu d'Història de Catalunya, el Museu del Barça i la Fundació Joan Miró.

 

Pel que fa al Museu de Lleida, s'espera que obri portes també aquesta primera setmana del mes de juny, mentre que altres esperaran al mes de juliol, com és el cas, entre altres, dels Museus Dalí, o el Museu de Montserrat.

Així que, ja ho sabeu. Ja podeu tornar a gaudir de manera presencial de l'art i la cultura a la vostra regió sanitària. Us recomanem consultar les limitacions establertes en cada cas, així com els horaris i els dies d'obertura al públic.

 
Destaquem