Ha mort l'escriptor Carlos Ruiz Zafón

L'autor, que tenia 55 anys, ha mort als EUA després d'una llarga malaltia

L'escriptor barceloní Carlos Ruiz Zafón ha mort aquest divendres, 19 de juny, als 55 anys després d'una llarga malaltia, segons ha confirmat l'Editorial Planeta. Zafón, nascut a Barcelona el 25 de setembre de 1964, ha estat un dels escriptors més reconeguts de les últimes dècades gràcies a títols com L'ombra del vent o El laberint dels esperits. Vivia a Los Ángeles, ciutat on també s'estava tractant del càncer que li van diagnosticar l'any 2018.

 

"És un dia molt trist per tot l'equip de Planeta que el va conèixer i va treballar amb ell durant 20 anys en què es va forjar una amistat que transcendeix tot allò professional", deia l'editorial en un comunicat. "Seguirà molt viu entre tots nosaltres a través dels seus llibres".

 

L'escriptor va aconseguir la popularitat amb la seva primera novel·la per a adults, L'ombra del vent (2001), que va ser un gran èxit de vendes, traduïda a més de 36 idiomes. El van seguir El joc de l'àngel (2008), El presoner del cel (2011) i El laberint dels esperits (2016).

 
Destaquem