Mor el dramaturg Josep Maria Benet i Jornet

La seva trajectòria ha estat reconeguda amb nombrosos premis

El dramaturg català Josep Maria Benet i Jornet ha mort la matinada d'aquest dilluns, 6 d'abril, a l'edat de 79 anys. Considerat un dels renovadors del teatre català del segle XX, Benet i Jornet va debutar l'any 1964 amb Una vella, coneguda olor, obra amb la qual va rebre el Premi Josep Maria de Segarra.

Entre les seves obres teatrals destaquen Cançons perdudes: Drudània: Fantasia per a un auxiliar administratiu, Marc i Jofre o Els alquimistes de la fortuna, Berenàveu a les fosques, Quan la ràdio parlava de Franco, Ai, Carai, E.R., Testament o Dues dones que ballen, entre moltes altres.

Benet i Jornet també va conrear el teatre infantil, i va ser guionista de diferents sèries televisives, com ara Poble Nou, Nissaga de poder, o Ventdelplà, entre altres.

 

La seva trajectòria ha estat reconeguda amb nombrosos premis, com ara el Premi de la Crítica Serra d'Or de teatre (1986 i 1900), el Premio Nacional de Teatro (1995), la Creu de Sant Jordi (1997) i el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (2013), entre altres.

Josep M. Benet i Jornet havia sigut diagnosticat amb Alzheimer. Ha mort per coronavirus aquest 6 d'abril.

 
Destaquem