Llums de Nadal

Barcelona s'il·lumina per Nadal amb una nova proposta per al passeig de Sant Joan

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat el contracte de l'enllumenat nadalenc de la ciutat amb un pressupost de 2.007.980 euros. El paquet inclou vies afectades per obres de llarga durada, com el passeig de Sant Joan, la plaça d'Urquinaona, l'avinguda del Paral·lel i la Rambla, així com els mercats municipals.

El passeig de Sant Joan, un dels carrers comercials més importants de Barcelona, tindrà il·luminació nadalenca per primera vegada aquest 2023. El disseny de l'enllumenat està inspirat en el manga, un gènere de còmic japonès.

Els llums que s'instal·laran a la calçada dels vehicles recorden a vinyetes amb personatges que busquen la interacció amb la gent i que transmeten conceptes nadalencs, com el retrobament familiar, l'amor i el valor de compartir. Pel que fa als llums que aniran a la vorera, són una espècie d'icones en forma de núvol i molt acolorides que es col·locaran de manera que els veïns els puguin veure bé des dels balcons.

A més del passeig de Sant Joan, l'enllumenat nadalenc de Barcelona inclourà també altres carrers i places emblemàtiques de la ciutat, com el passeig de Gràcia, la Via Laietana, la plaça d'Urquinaona, Balmes, plaça de Catalunya, el carrer d'Aragó, la Gran Via i el Paral·lel.

Depenent de si es cap de setmana o no, els horaris de les llums de Nadal varien i en certes dates estaran enceses més estona. A més, com l’any passat, les llums s’apagaran una hora abans per l'estalvi d’energia.  

  • De diumenge a dijous, les llums estaran enceses de 17:30 a 22 h.
  • Els divendres i dissabtes, les llums es queden una mica més: de 17:30 a 23 h.
  • El 31 de desembre i el 5 de gener, les llums queden enceses de 17:30 a 1 h.

 

Mar de llums

El Museu Marítim de Barcelona ofereix una nova experiència nadalenca inspirada en el mar

De l'1 de desembre al 8 de gener, el Museu Marítim de Barcelona acollirà una nova creació artística que combina la tradició del nostre patrimoni cultural amb la il·lusió de les llums de Nadal.

Inspirat en el mar, aquest espectacle envoltat de llums típiques de Nadal mantindrà l'encanteri en un itinerari que agradarà a tota la família. Mar de Llums de Nadal és un espectacle lumínic que es veu enriquit pel magnífic edifici, les emblemàtiques peces del museu, els motius nadalencs i la música que amenitzarà l’experiència. La il·lusió es veurà en el rostre de grans i petits per igual gràcies a aquest variat recorregut que inclou, entre altres sorpreses, un jardí secret.

 

Surt de la ciutat i gaudeix de Nadal a Gavà

Si vols sortir de la ciutat i fer una petita excursió als voltants de Barcelona, Gavà és un lloc ideal per gaudir d’un entorn tranquil i, al desembre, molt nadalenc! 

El Bosc Encantat de Gavà ja va tenir molt d’èxit el 2022, però torna aquest any amb més llums. Entre les principals novetats destaca la incorporació d'un nou personatge, un os gran amb un banc central que permet seure i realitzar fotografies i selfies. També s'amplia la zona de joguines clàssiques Toys 3D, que ara tindran una gamma de colors diferents, combinant vermell i daurat, amb llum càlida. A mesura que arriba Nadal, els colors aniran canviant per crear un ambient més màgic.

El Bosc Encantat es troba a la part alta del parc de la Torre Lluc i està obert fins al 7 de gener de 2024. L'horari és de 17.30 a 22.30 hores, excepte el 31 de desembre, que romandrà obert fins a les 2 de la matinada. Els dies 2, 3 i 4 de gener, l'horari serà de 16.30 a 22.30 hores.

 
Destaquem