L?alta gastronomia dels entrepans

 

El conegut xef basc Martín Berasategui, que ja compta amb vuit estrelles Michelin aposta per les receptes més senzilles: els entrepans. Una oferta gastronòmica que trobem al bar de l'Hotel Monument, on té dos restaurants de referència a Barcelona, el Lasarte i l'Oria. Allà podrem degustar el seu entrepà per exel·lència, el Martintxo, fet amb filet de vedella, crema de sardina i pa de xapata, i també no menys important, un hot dog de llamàntol o una versió de la clàssica burger.

 

Un xef d’origen humil que ja compta amb restaurants a Sant Sebastià, Lasarte-Oria, Barcelona i Sevilla. En els seus inicis, Berasategui només cuinava en una bodega familiar de Donosti, on, explica, "molta gent venia amb el seu menjar i només demanava beguda".

En aquella bodega, va ser on el xef va començar a investigar la cuina tradicional. Un dels trets significatius d’aquella època, eren les seves grans receptes d’entrepans que ara ha recuperat aquest nou restaurant. Gràcies a aquest i a molts altres plats, el xef va fer que la petita bodega guanyés una estrella Michelin, que el va projectar a tot el món.

 

Un cuiner que aposta per la tendència de l'alta gastronomia de baixar a la barra del bar i investigar per proposar els millors entrepans. Un fet, que destaca també entre els germans Roca i els Rovira.

 

Pels qui vulguin viure l’experiència de prop. L’Hotel Monument es troba en un lloc més que privilegiat. Entre Passeig de Gràcia i el carrer Mallorca, és on es troba aquest espectacle gastronòmic.

 
Destaquem