Ja pots descobrir el nou Museu del Barroc de Catalunya

Catalunya compta des d'aquest febrer amb un nou equipament museístic a Manresa

Des d'aquest mes de febrer, ​Catalunya compta amb un nou equipament museístic, ubicat a la ciutat de Manresa. Parlem del Museu del Barroc de Catalunya, que fa valdre el patrimoni d'aquest període al nostre país.

Al llarg de l'exposició, finestres al passat revelen la complexitat del període barroc i construeixen narratives evocadores que conviden a connectar amb les obres d'una manera més íntima. El museu està format per obres de la col·lecció pròpia i d'altres cedides per diversos museus, i fa de Manresa un lloc de referència per al coneixement de l'art barroc català, alhora que genera un discurs d'abast nacional establint vincles presencials, culturals i turístics amb altres equipaments del país dedicats al barroc, posant en relleu la riquesa del patrimoni dels segles XVII i XVIII a Catalunya.

Durant la visita podreu gaudir d'obres d'art provinents de la Basílica de Santa Maria de Manresa, la Col·lecció Nacional d'Art de la Generalitat de Catalunya, la Col·lecció Rubiralta i Garriga, la Comunitat de Jesuïtes de Manresa, l'ICUB / Museu d'Història de Barcelona – MUHBA, ICUB / Museu del Disseny de Barcelona (DHub), l'ICUB – Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, el Museu de Cervera, el Museu de Granollers, el Museu de la Música, el Museu de Lleida, el Museu de Mataró, el Museu de Reus, el Museu de Valls, el Museu Diocesà de Barcelona, Museu Diocesà i Comarcal de Solsona, el Museu Episcopal de Vic, el Museu Etnològic i de les Cultures del Món – Ajuntament de Barcelona, el Museu Nacional d'Art de Catalunya, la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi i el Vinseum.

Molt més que una exposició

A més de l'exploració visual i de la lectura informativa, el museu us convida a experimentar altres formes d'interacció amb la col·lecció. Des de les finestres al passat, fins a una experiència final que us deixarà impressionats.

I és que la visita culmina en una sala única: una immersió audiovisual que ofereix una experiència multisensorial. Aquest últim espai proposa una immersió audiovisual tot transportant-vos als territoris barrocs catalans des de diferents mirades oferint una experiència multisensorial que permet aprofundir en la riquesa cultural i artística del barroc de Catalunya, tot convidant-vos a establir connexions més profundes amb les obres transformant la visita al museu en una experiència íntima i enriquidora.

Descobriu el Museu en aquest enllaç.

Font: Agència Catalana del Patrimoni Cultural

 
Destaquem