Habiliten un aparcament per controlar l'accés a Prat de Cadí

L'aparcament s'ha habilitat a l'entrada del poble d'Estana (Cerdanya)

L'Entitat Municipal Descentralitzada d'Estana, en col·laboració amb el Parc Natural del Cadí-Moixeró, ha habilitat un aparcament de 1.800 metres quadrats a l'entrada del poble d'Estana, que estarà en funcionament fins al 12 de setembre de 2021.

El principal objectiu d'aquesta mesura és canalitzar els nombrosos vehicles que arriben al poble d'Estana cap a aquest nou prat habilitat com a aparcament temporal durant les setmanes de major afluència de la temporada d'estiu. Els visitants arriben a Estana principalment per a visitar Prat de Cadí, el poble d'Estana i la ruta dels miradors del Pla de l'Àliga.

D'aquesta manera, s'està aconseguint la reducció de la presència de vehicles a l'aparcament de Coll de Pallers i dins del poble d'Estana, evitant, així, nombrosos problemes d'accés als veïns del poble i als ramaders que treballen a la zona. En moments d'elevada afluència s'ha arribat a comptabilitzar més de 150 vehicles a la zona, en una sola jornada.

L'aparcament habilitat va acompanyat d'un reforç de la senyalització de la zona i d'un informador del Parc Natural que cobrirà l'horari de 9 h a 13 h de l'últim cap de setmana d'agost i els dos primers caps de setmana de setembre.

 
Camp condicionat com a aparcament provisional aquest estiu

Camp condicionat com a aparcament provisional aquest estiu. @govern.cat

Des del Parc Natural es vol recordar que l'aparcament de vehicles s'ha de fer en les àrees habilitades per a aquesta finalitat. Queda expressament prohibit estacionar vehicles de forma que s'impedeixi l'accés a les finques, habitatges o als camins de la xarxa viària, així com en camps de conreu, conreats o sense conrear, prats, pastures, i espais delimitats per tancats elèctrics. També queda expressament prohibit aparcar en les entrades de camins i/o accessos a camps i/o prat, pistes de desembosc, i quan no es pugui garantir el pas d'un vehicle pesant, per tant ha de quedar una amplada de circulació útil superior als 3 metres. Els vehicles mal estacionats que impedeixen la circulació a altres vehicles, i en especial als agrícoles, serveis oficials i/o d'emergències poden ser retirats.

Des del Parc Natural del Cadí-Moixeró es contribueix d'una manera directa a la reordenació dels accessos al parc, i amb mesures com aquestes es dóna un suport actiu als ajuntaments i a les entitats municipals descentralitzades per a conservar l'espai natural.

 
Destaquem