Una finestra oberta als Museus de Catalunya

Aquest 18 de maig es commemora el Dia Internacional dels Museus

Cada 18 de maig, des del 1977, se celebra el Dia Internacional dels Museus. Un gran esdeveniment, organitzat pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM), en el qual els museus són els protagonistes i obren les seves portes per oferir una atractiva oferta d'activitats amb l'objectiu de sensibilitzar als seus visitants i a la població de la seva importància en el desenvolupament de la societat.

Enguany, però, els museus estan tancats per la situació generada per la Covid-19. Amb tot, organitzacions i institucions museístiques volen ser més a prop que mai de totes i de tots i celebrar aquesta jornada, i ho fan de manera virtual. De fet, la celebració arrencava ja el passat dissabte, dia 16, obrint finestres visuals a diferents centres de Catalunya per poder descobrir-los des de casa.

 

Així, durant aquests tres dies, els museus de Catalunya ofereixen a la ciutadania diferents propostes, com ara visites virtuals guiades. Fins aquest dilluns, el visitant virtual pot entrar a l'interior de 20 museus a través del canal Youtube de Patrimoni.gencat.

Aquesta és la programació per aquest dilluns, 18 de maig:

 
  • 12.00 h - Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. Terrassa.
  • 17.00 h - Museu i Necropòlis Paleocristians (MNAT)
  • 17.45 h - Museu d'Arqueologia de Catalunya. "Catalunya abans de Catalunya"
  • 18.30 h - Museu d'Arqueologia de Catalunya. 'Roma'. Barcelona
  • 19.15 h - Museu Nacional d'Art de Catalunya. Barcelona

I, entre altres propostes, els dies 19, 20 i 21 de maig, es podrà participar de diferents converses amb professionals, que analitzaran i reflexionaran com la COVID-19 està afectant àmbits molt vinculats a la gestió museística.

 
Destaquem