L'Ebrefolk celebra el seu desè aniversari

Es tracta d'un campus de música tradicional i balls populars de les Terres de l'Ebre, Matarranya i Nord del País Valencià

L'Ebrefolk, el campus de música tradicional i balls populars de les Terres de l'Ebre, Matarranya i Nord del País Valencià, celebra aquest any el seu desè aniversari entre La Jana, Pena-roja de Tastavins i Móra d'Ebre durant els caps de setmana de la primera quinzena de juliol. A més, aquesta edició també comptarà amb l'assistència d'una trentena de joves de Canàries, Portugal i Ucraïna procedents de l'intercanvi Rural Up organitzat per l'associació Obre't Ebre i finançat pel programa Erasmus Plus.

Així, la desena edició del campus, se celebrarà els dies 1 i 2 de juliol a La Jana (Baix Maestrat), el diumenge dia 3 a Pena-roja de Tastavins (Matarranya-Mesqui/Baix Aragó), i del 7 al 10 de juliol a Móra d'Ebre (Ribera d'Ebre).

L'Ebrefolk

La filosofia de l'Ebrefolk es basa en la creença de la cultura popular com a eina per a reforçar la cohesió territorial. "Enguany, més que mai, volen que la segona setmana de juliol sigui un esclat de festa", assenyalen, recordant que "Ebrefolk és tradició i innovació, és festa i emoció, és passió i compromís".

"Les Terres de l'Ebre, del Maestrat i del Matarranya gaudeixen d'una cultura tradicional rica i diversa que, molt sovint, ha esdevingut popular. I això, ha estat fruit de molts factors, però essencialment de la voluntat i la capacitat integradora que és inherent en aquest tipus de manifestacions", apunten.

"Les rondalles, els bureos i el ball de plaça, el cant improvisat, les cançons de pandero, les jotes, fandangos i boleros... volen esdevenir, ara més que mai elements d'aquesta cultura nostra i que són part de la identitat col·lectiva, però també són un exemple de reforç de la cohesió de la seua societat", afegeixen.

L'Ebrefolk, Campus de Música i Ball Populars de les Terres de l'Ebre, Matarranya i Nord valencià, és el títol d'una iniciativa de l'associació Espai de So que pretén difondre el patrimoni etnomusical de les terres banyades per l'Ebre i els seus afluents –un espai compartit per Aragó, Catalunya i el País Valencià– per mitjà de tallers, xarrades, actuacions musicals i exposicions.

Creat l'any 2013, s'articula bàsicament en tallers destinats a tots aquells que vulguin acostar-se a un major coneixement de la cultura musical tradicional del territori, i són impartits per especialistes en la matèria.

La inscripció per participar-hi ja és oberta.

 
Destaquem