Descobreix els 'Edificis catalans amb història' de la mà d'Ireneu Castillo

L'escriptor i historiador hospitalenc ens porta a conèixer amb el seu nou llibre una mica més sobre els nostres edificis més emblemàtics

L'escriptor i historiador hospitalenc Ireneu Castillo ha publicat el seu tercer llibre dedicat a la divulgació de la història, la cultura i el patrimoni català. En aquesta ocasió, i sota el segell de Redbook Edicions, ens presenta "Edificis catalans amb història", on l'autor ha volgut fer un tomb per les històries, els secrets i les curiositats que amaguen un centenar d'edificis d'arreu de la geografia catalana.

Uns edificis que, tot i ser notables per a les comunitats i poblacions que els acullen, no sempre són coneguts pel gran públic, el que fa que sovint siguin oblidats dins del marasme caòtic de l'oferta cultural del nostre país.

Castillo vol remarcar que és pel profund lligam que les edificacions mantenen amb els seus habitants, que totes elles formen part de la nostra memòria històrica. Per tant, al marge de ser més o menys conegudes, totes elles tenen alguna cosa que contar-nos, ja sigui pel què s'hi ha viscut, per qui hi ha viscut o, simplement, per la seva estètica, i mereixen ser reconegudes.

"Edificis catalans amb història" és una obra que abasta tot el territori català, des de la Gran Barcelona a les Terres de Ponent, passant per Tarragona i les Terres de l'Ebre a Girona i la Costa Brava, sense oblidar la Catalunya Central, el Garraf o el Penedès.

Un compendi d'edificis de tota època que, amb l'esperit de servir de guia a les persones amants de la història i el patrimoni del nostre país, disposa de totes les dades de contacte i d'ubicació de cadascun dels immobles tractats.

Amb "Edificis catalans amb història", Ireneu Castillo ens convida a visitar edificis tan particulars com el Walden 7 de Sant Just Desvern, el Castell del Remei a Penelles, el monestir de Sant Jeroni de la Murtra a Badalona, el palau del Baró de Quadres a Barcelona o el Casino de Manresa, entre molts d'altres.

Unes construccions on descobrirem mil i una històries que, íntimament lligades al territori i la seva gent, ens ajudaran a conèixer un passat que ens pertany i que forma part del nostre llegat històric i cultural.

Sobre l'autor

Ireneu Castillo, nascut a Barcelona el 1968, però resident a l'Hospitalet de Llobregat, és escriptor, historiador i divulgador. Col·laborador a premsa i ràdio, és autor del blog de divulgació històrica "Memento Mori" i és conegut a l'Hospitalet i Baix Llobregat per la seva defensa del patrimoni històric de la comarca.

President de l'Associació Perseu des de 2013, és autor de diverses obres divulgatives tals com La Cara B de la Història (2014), Cròniques d'una Catalunya desconeguda (2015), 1001 Curiositats del Baix Llobregat i l'Hospitalet (2018) o 1001 Curiositats dels Castells Catalans (2020).

 
Destaquem