Cap de setmana de Benvinguts a Pagès!

Torna la festa de la pagesia catalana amb propostes per a totes les edats

El cap de setmana del 30 de setembre i 1 d'octubre, la pagesia de Catalunya celebra la seva festa grossa amb la proposta Benvinguts a Pagès, que enguany arriba a la seva vuitena edició amb portes obertes i visites gratuïtes a les explotacions agroalimentàries de Catalunya.

Benvinguts a Pagès (BaP) és un projecte que va néixer el 2016 per tal de donar a conèixer tots els productors de Catalunya que obren les portes de casa seva per compartir el seu treball al camp, la pastura, la granja o l'obrador. És la forma de mostrar d'on neix tot allò que mengem i qui hi ha darrere dels aliments que arriben a les nostres taules. Una oportunitat per apropar-se a les explotacions i omplir el rebost comprant directament al productor.

Cartell de la proposta

Cartell de la proposta

L'oferta de productors agroalimentaris es complementa amb altres agents turístics (restauradors, hotelers i promotors d'activitats complementàries) que contribueixen a la promoció del producte local i de proximitat.

Tots ells es poden visitar, prèvia reserva, durant La Festa, el cap de setmana de portes obertes gratuïtes (30 de setembre, i 1 d'octubre de 2023) o durant Tot l'Any, ja que des del 2021 hi ha una oferta sostinguda de visites de pagament a explotacions que inclouen un taller experiencial.

En aquest web podreu consultar i reservar les visites a productors, restauradors, allotjaments i activitats complementàries per al cap de setmana del Benvinguts a Pagès La Festa i les visites de Benvinguts a Pagès Tot l'Any en qualsevol moment de l'any.

Tot el que has de saber sobre la iniciativa Benvinguts a pagès, en aquest enllaç.

Hi ha propostes ben diverses al voltant del món de la pagesia FOTO infoanoia

Hi ha propostes ben diverses al voltant del món de la pagesia FOTO infoanoia

Com participar?

Planificar la teva visita és molt senzill. Accedeix a la pàgina web abans esmentada i tria la comarca que vols visitar. En aquest punt, explora les explotacions, restaurants, allotjaments i activitats complementàries que ofereix la zona. Quan hagis decidit la que més s'adapta a les teves preferències, reserva la teva visita a productors a la fitxa de cada explotació. Després, planifica el teu cap de setmana i consulta la guia de viatge. I, finalment, comparteix la teva experiència #BenvingutsaPagès23.

(FONT: benvingutsapages.cat)

Més informació
 
Destaquem