Ja teniu el calendari d'advent? Sabeu el seu origen?

El compte enrere per a la celebració de Nadal arrenca l'1 de desembre

Nadal ja és a tocar, i quan arrenca el mes de desembre, hi ha una tradició molt estesa a les llars de col·locar-hi el calendari d'advent, un dolç compte enrere cap a les celebracions de Nadal que atreu grans i petits.

Una tradició que hem fet molt nostra, però que, en realitat, té uns orígens anglosaxons. El primer calendari d'advent era molt diferent dels que coneixem avui dia. Es calcula que es va crear el 1851, i que era pintat a mà. La forma actual la va adquirir ja a principis del segle XX que, l'any 1908, es va imprimir el primer calendari d'advent amb 24 caselles on cada dia s'hi havia d'enganxar l'estampeta d'un sant. La tradició de posar una xocolatina darrere cada casella data dels anys 20.

Actualment, el calendari d'advent comença dia 1 de desembre, però tradicionalment, aquest període començava el diumenge posterior al 26 de novembre. Tot i això, el calendari s'emmarca dins la tradició cristiana de l'Advent, un període de quatre setmanes que marquen l'inici de l'any litúrgic, i destinat a la preparació espiritual davant l'arribada de Crist.

Avui, el Calendari d'Advent comença el dia 1 de desembre i finalitza el 24. La majoria d'aquests calendaris, pensats per als infants, contenen xocolatines, però també llaminadures, joguines o bombons. També n'hi ha per a adults, que contenen des de cerveses fins a productes d'estètica. N'hi ha per a tots els gustos en l'actualitat!

 

Resumint, un compte enrere d'allò més divertit en el qual cada dia hi ha una sorpresa en obrir la casella corresponent.

 
Destaquem