Es busquen voluntaris per al Gran Recapte d'Aliments

La 12a edició de la campanya solidària s'ha reformulat i se celebrarà del 16 al 21 de novembre

Es busquen voluntaris per a la 12a edició del Gran Recapte d'Aliments que se celebrarà del 16 al 21 de novembre amb nou format a conseqüència de la Covid-19. En aquesta edició, els Bancs dels Aliments han reformulat la campanya eliminant la recollida física d'aliments i transformant la donació d'aliments en donacions monetàries destinades a la seva adquisició.

La campanya del Gran Recapte es farà del 16 al 21 de novembre als principals supermercats, i serà el mateix personal qui convidin a la ciutadania a fer donacions a l'hora de pagar a caixa, mitjançant un CODI GRANRECAPTE que s'oferirà al donant.

El divendres 20 i el dissabte 21 de novembre, es reforçaran aquests supermercats amb la presència de voluntariat, que explicarà la importància de seguir col·laborant en el Gran Recapte. Un cop finalitzada la campanya s'adquiriran i distribuiran aliments bàsics com llet, oli, llegum o conserves, amb la totalitat de les donacions aconseguides.

També es podran fer donacions mitjançant la web pròpia dels Bancs dels Aliments, www.granrecapteonline.com, i els fons aconseguits es destinaran a la compra i distribució d'aliments. Aquest any s'incorpora també el canal de pagament BIZUM que amb el CODI 33596 pretén agilitzar les donacions des del mòbil i arribar a un públic més ampli.

 

El paper del voluntariat

Tot i la digitalització de la campanya, els Bancs dels Aliments no han volgut prescindir de la figura clau que representa el voluntariat, i s'estima que en caldran 8.700 persones, que faran de portaveus de la nova modalitat de Gran Recapte.

Les seves funcions seran informar els clients del canvi d'operativa, obligats per motius de seguretat a conseqüència de la pandèmia, i de com es podrà donar aquest any a la caixa, durant el moment de pagament de la resta de la compra, a través d'una donació monetària destinada a l'adquisició d'aliments.

Per ser voluntari del Gran Recapte cal registrar-se, de manera molt senzilla, al web www.granrecapte.com.

 
Destaquem