Barcelona està de Festa Major d'hivern!

Santa Eulàlia treu al carrer el millor de la cultura popular d'arrel tradicional a la capital catalana

Des del passat 7 de febrer, i fins al dia 12, Barcelona es vesteix de gala per celebrar la Festa Major d'hivern, les festes de Santa Eulàlia, copatrona de la ciutat. Una festa major, que se celebra cada any al voltant del 12 de febrer, dia de Santa Eulàlia, on la cultura popular d'arrel tradicional pren protagonisme de la mà de les colles i associacions que cada any mostren la seva vitalitat i saber fer.

 

La festa se celebra en homenatge a Santa Eulàlia, patrona de la ciutat fins al segle XVII. Segons explica la llegenda, Laia va ser una nena de 13 anys que vivia en un mas de Sarrià en l'època de l'emperador romà Dioclesià (segle IV). Aquest esperador va ordenar perseguir els cristians, i tots i que molts, a Barcelona, es van amagar o fugir, Eulàlia es va presentar davant el cònsol Dacià per plantar-li cara contra la injustícia. Aquest fet la va portar a ser empresonada i castigada, però va seguir lluitant pels seus ideals fins a la mort. Aquella nena ha esdevingut un símbol de solidaritat i de defensa de la justícia.

 

Pel que fa a les festes en honor seu, són relativament recents, si bé ja hi havia algunes representacions populars al segle XVIII i actes religiosos. Va ser l'any 1983 quan les colles de gegants de Ciutat Vella, i amb Maria Aurèlia Capmany com a regidora de Cultura l'any 1985, es van posar les bases de la celebració.

Consulteu les activitats previstes!

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Destaquem