Barcelona, capital mundial de la fotografia amb el Photo Forum Fest

El Palau de Congressos de Fira de Barcelona a Montjuïc acollirà aquest esdeveniment internacional del 15 al 17 de març

Barcelona es convertirà durant tres dies en la capital mundial de la fotografia. Entre el 15 i el 17 de març, el Palau de Congressos de Fira de Barcelona a Montjuïc acollirà el Photo Forum Fest, un esdeveniment internacional amb dos congressos, un gran espai comercial i activitats com presentacions, xerrades, tallers i exposicions.

La cita comptarà amb la presència de grans mestres de la càmera, com Alex Webb, Michael Kenna i Joan Fontcuberta, i aposta de nou per la presencialitat després de les edicions condicionades per la pandèmia. "Volem que el públic vingui a gaudir qualsevol de les activitats en directe, que hi assisteixi personalment", expliquen Carles Figuerola i Eduard Casanova, portaveus del Photo Forum Fest, que estan convençuts que "serà una gran edició",

La cita, que és tot un referent per als milers de professionals i aficionats a la fotografia que hi acudeixen, s'estructura al voltant dels congressos Bodaf (15 i 16 de març), dedicat a la fotografia social i de casament, i Life (17 de març), que gira entorn els treballs sobre naturalesa, fotoperiodisme, viatge i aventura i que es complementen amb un panell de conferenciants de primer ordre que realitzaran diferents ponències, tallers i masterclasses. A més, també s'ha organitzat un 'portfolio review' per tal que els fotògrafs especialitzats en bodes puguin obtenir una completa revisió del seu web i instagram per part d'un professional de prestigi.

El Photo Forum Fest també compta amb oferta comercial i expositiva que ocupa una superfície de 3.000 m2 on les grans marques, com Nikon, Sony, Fujifilm, Canon, Olympus, DJI i Apple presentaran les seves novetats. També hi tindran presència els millors laboratoris fotogràfics d'Europa. En aquest espai, s'organitzaran exposicions i shootings, hi haurà signatura de llibres, entrevistes a fotògrafs destacats i zona de networking i es durà a terme un programa amb una quarantena de xerrades i tallers gratuïts sobre diferents temes i tècniques fotogràfiques. A més, se celebraran les gales dels premis FEPFI i Unionwep.

Imatge de l'edició anterior del Photo Forum Fest

Imatge de l'edició anterior del Photo Forum Fest

Fotògrafs de capçalera

Un dels grans reclams del Photo Forum Fest és la presència de grans noms de la fotografia a nivell mundial, com Alex Webb, de l'agència Magnum, amb diversos llibres publicats i un treball centrat en la fotografia de carrer i documental; o bé Tec Petaja i la parella Erika & Víctor Lax, grans referents de la fotografia social i de casaments. Tots tres realitzaran una masterclass a diferents indrets de Barcelona el dia 14 i dins el marc del festival, un dia abans que comenci oficialment.

Una altra de les veus autoritzades que es podrà escoltar és la de Michael Kenna, un dels millors fotògrafs de paisatges del món, que retrata en blanc i negre i que participarà com a ponent al congrés Life dins d'una gira mundial en què celebra el 50è aniversari de la seva primera feina i que té com a una única parada a Espanya el Photo Forum Fest.

També el reconegut fotògraf i artista català Joan Fontcuberta hi participarà amb una signatura de llibres; a tots aquests noms cal afegir-hi el d'altres professionals de prestigi, com Álvaro Sanz, Monika Frias, Ulla Lohmann, Joan de la Malla, John Dolan, Joy Zamora, Javi Abad, Paula Cerdeira, Lukas Piatek, etc. En total, el Photo Forum Fest comptarà amb més d'una vintena de ponents de països com els Estats Units, Alemanya, Polònia, Espanya, Portugal, Anglaterra i Suïssa.   

Sobre el Photo Forum Fest

El Photo Forum Fest és la gran cita anual dels professionals i aficionats de la fotografia que arriben a Barcelona de tot l'Estat i de països com Portugal, França, Itàlia, Alemanya, Bèlgica i Holanda amb l'objectiu de conèixer les últimes tendències en equipament i les tècniques més avançades i escoltar els ensenyaments dels seus fotògrafs referents. Aquesta edició, que serà 100% presencial després que les dues anteriors es veiessin afectades per la pandèmia, s'espera que sigui tot un èxit donat el panell de luxe dels conferenciants que s'ha aconseguit reunir i l'àmplia proposta de continguts dels congressos Life i Bodaf així com la seva oferta comercial on no hi falta cap de les grans marques. S'organitza al Palau de Congressos de Montjuïc, a l'Avda. Reina Mª Cristina, a les instal·lacions de Fira de Barcelona. 

 
Destaquem