Argillà: La Fira de la Ceràmica d'Argentona

 

 

La Fira de Ceràmica Argillà Argentona és oranitzada pel Museu del Càntir juntament amb l'Ajuntament d'Argentona i l'Associació de comerços i serveis Argentona es Mou, per tal de difondre i afavorir el manteniment de la terrissa tradicional i per promoure els nous valors de la ceràmica de creació.

 

èxit de la fira ha estat espectacular des del seu inici l´any 1991, i és visitada per unes 50.000 persones que poden conèixer i adquirir la producció dels artesans del fang, els quals procedeixen dels centres terrissers més tradicionals de la Península i de l'Estranger.

 

La Fira de ceràmica d'Argentona és actualment la fira de ceràmica més important del país, tant pel que fa a xifra i qualitat dels participants com pel nombre de públic assistent.

 

La fira es completa amb un seguit d´activitats culturals i educatives que fan de la seva visita una autèntica festa entorn de l'art del fang, com exposicions de ceràmica d´autors de reconegut prestigi internacional, demostracions en viu de terrissa tradicional, tallers de torn, taller de rakú, concerts amb instruments ceràmics, acció artística a càrrec de Josep Moscardó,  trepitjada de fang, acompanyaments musicals per els carrers de la fira amb Banda & Band i els Batukats de l’Associació Musicargentona entre altres activitats relacionades amb el fang.

 

Des de l´any 2005 s´ha instituït una Mostra de Cinema sobre Ceràmica.

 

  

L'edició 2017 de la Fira Internacional de Ceràmica es portarà a terme els dies 7, 8 i 9 de juliol:

 

Horaris: de 10.00 h a 22.00 h 

Ubicació: Circuit urbà format per l'avinguda de Puig i Cadafalch, el carrer Gran, la plaça de Vendre, el carrer de Torras i Bages fins a la plaça de l'Església.

Sectors: Terrissa tradicional i popular, ceràmica artística i altres (antiguitats, institucions i llibres).

Països representats: Catalunya, Espanya, Portugal, França, Itàlia, Regne Unit, República Txeca, Polònia, Perú, Argentina, Armènia i Marroc.

 

Torn per a infants | Museu del Càntir

 

Trepitjada de fang | Museu del Càntir

 

 
Destaquem