S'aixeca el confinament comarcal a Catalunya

Amb les noves restriccions, es permet la lliure circulació per Catalunya i podran reobrir bars i restaurants dels centres comercials

Aquest dilluns, 26 d'abril, s'ha aixecat el confinament comarcal a Catalunya. Així ho aprovava el Procicat, permeten la lliure circulació per tot el territori. Una mesura que tindrà una vigència d'una setmana, pendent de l'evolució de les dades de la pandèmia a casa nostra.

Aquesta però, no és l'única mesura que varia a partir d'aquest dilluns. A banda de la lliure mobilitat interna a Catalunya, altres canvis rellevants a partir d'aquesta data són l'autorització de reunions i trobades de 6 persones sense la limitació a 2 bombolles de convivència, l'obertura de la restauració als centres comercials, l'obertura sense limitació de superfície de venda als establiments comercials, i l'ampliació de l'aforament al 50% en els actes religiosos i cerimònies civils.

 

També s'amplia l'aforament al 50% en els equipaments i instal·lacions esportius en espais tancats, l'ampliació de l'aforament al 50% de públic en competicions esportives interiors, la represa d'activitats de parcs de jocs (chiquiparks) amb un aforament del 30% i sense restauració, la represa de tota l'activitat presencial a batxillerat i cicles formatius, i el fet que es podran celebrar presencialment congressos, convencions i activitats firals en un recinte firal amb l'autorització prèvia del Comitè de Direcció del PROCICAT i informe favorable de l'ajuntament.

Compartim tot seguit el resum de les mesures vigents a partir del 26 d'abril elaborat per Protecció Civil:

 

 
Destaquem