6 propostes per gaudir del cap de setmana

L'activitat no s'atura arreu de Catalunya per encarar la recta final del mes d'agost

Arriba el penúltim cap de setmana del mes d'agost, i l'activitat no s'atura arreu de Catalunya amb múltiples propostes per gaudir del temps lliure. En destaquem algunes.

Ball de Gegants i Corredissa a Castellterçol

Ball de Gegants i Corredissa a Castellterçol

Festes i tradicions

Del 24 al 27 d'agost podeu gaudir del Ball de Gegants i Corredissa a Castellterçol. Són les dues actuacions estel·lars d'aquestes figures, durant la Festa Major. El Ball de gegants i capgrossos només es pot veure una vegada l'any, i a la plaça Vella de Castellterçol. Es fa sempre dissabte a la tarda, abans del pregó de Festa Major, i és un dels actes tradicionals del programa. La Corredissa és una activitat més recent, però que atrau molt públic. Es fa dimarts a la nit i és un dels últims actes de Festa Major. Els geganters més forts i valents fan córrer la Griselda i el Tallaferro pels carrers del casc antic.

 

D'altra banda, el diumenge, dia 25, se celebra la Festa d'en Toca-Sons a Taradell. Una festa basada en la vida del bandoler Jaume Masferrer més conegut com a Toca-sons. Ambientada en el segle XVll, relata les malifetes del bandoler i la seva quadrilla.

Els festivals musicals són un dels atractius de l'estiu. FOTO: Cedida

Els festivals musicals són un dels atractius de l'estiu. FOTO: Cedida

Propostes musicals

Fins al 24 d'agost s'està celebrant el Festival de Música de Begur, oferint concerts de qualitat, però alhora assequibles per a un gran públic, així com una diversitat d'estils que aquest any van des del soul a la cançó o el pop, passant pel flamenc i altres ritmes.

 

D'altra banda, aquest 17 d'agost arrenca el Cicle de Música Catalana a Santa Maria de Palautordera, que s'estendrà fins al 8 de setembre. Músics al carrer, escenari obert, jazz, quartets, concerts i audicions de sardanes, espectacles per a públic familiar i jove, havaneres, dansa tradicional, folk, bandes musicals i Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya, són les propostes del festival.

I fins al 7 de setembre s'està celebrant el Festival de Música de la Cerdanya, tot un referent de música clàssica al Pirineu. Tot plegat sense oblidar que els amants de la música també tenen aquest estiu una cita amb el Cap Roig Festival, que concentra els millors artistes del món de la música en un paratge natural impressionant de 17 hectàrees de superfície davant del mar en un dels jardins botànics més importants de la Mediterrània.

 
Destaquem