10 anys de cinema i vi a Vilafranca del Penedès

El festival Most acull el millor cinema del vi, grans preestrenes internacionals, tastos i altres activitats

Aquest dijous, 3 de juny, aixecava el teló el Most 2021, el Festival Internacional de Cinema del Vi a Vilafranca del Penedès. Un festival que enguany arriba a la seva desena edició, i que és l'únic festival de cinema del vi de l'estat espanyol i un dels més importants d'Europa.

Del 3 al 13 de juny, a Vilafranca i altres municipis del Penedès, i del 18 al 20 de juny al Priorat, el Most proposa un programa carregat de projeccions i activitats per als amants del cinema i la cultura del vi. Entre elles, les tres gales del festival. Després de la inaugural, celebrada el dia 3, aquest divendres és el torn de la gala del vi, i diumenge, dia 13, se celebrarà la gala de cloenda, on es lliurarà el Premi Honorífic Most 2021 a Pere Portabella, i els premis Collita 2021 i Brot 2021.

Un total de 41 obres que inclouen 14 documentals, 10 ficcions i 17 espots conformen la secció Collita 2021, una selecció variada i transversal de títols dedicats al cinema del vi. Les peces sumen, en total, 994 minuts de metratge, i procedeixen de 9 països diferents: un 42% de Catalunya, un 21% de la resta d'Espanya, un 12% de França, un 7% dels Estats Units i Argentina, i un percentatge restant d'altres països com Itàlia, els Països Baixos, Croàcia, Brasil i Portugal.

Pel que fa a la secció Gran Reserva, a més de l'estrena d'El ventre del mar, el Most presenta una selecció de títols internacionals premiats a Berlín i Venècia: el flamant Ós d'Or a la millor pel·lícula de la Berlinale, la iraniana La vida de los demás, de Mohammad Rasoulof; el drama romàntic d'època Ammonite, del director britànic Francis Lee, protagonitzat per Kate Winslet i Saoirse Ronan, i La mujer del espía, del conegut cineasta japonès Kiyoshi Kurosawa, que va guanyar el premi a millor director a la passada edició del Festival de Venècia. Aquests tres títols es podran gaudir al cinema Kubrick.

El Most oferirà la seva sessió més vintage el dissabte 5 de juny amb Bloody Most, en format de cinema d'estiu a la fresca a la Plaça Jaume I de Vilafranca, i rememorant Viernes 13, un dels clàssics del cinema de terror, en el seu 40 + 1 aniversari. Presentarà la pel·lícula Ángel Sala, director del Festival de Cinema de Sitges.

El festival compta també amb activitats formatives, com el Campus Brot del Most Festival, que té com a objectiu aproximar l'experiència de programar un festival de cinema.

 

I entre altres propostes, es pot gaudir del cicle Most als Cellers, vetllades amb el millor cinema del vi projectat a sis cellers penedesencs. El Most Festival converteix en sales de cinema del vi els espais més emblemàtics dels cellers Sumarroca, Recaredo, Codorniu, Celler de l'Hospital de Sitges, Jean Leon i Celler Eudald Massana. A més, el Centre d'Interpretació de la Malvasia de Sitges i l'Ajuntament de Sitges uneixen esforços per estrenar-se al festival amb un Most als cellers.

I encara més. Els millors productes del Most es poden gaudir també a casa amb un pack exclusiu, el Pack #Mostacasa. L'estoig conté una ampolla de vi dels cellers patrocinadors, una selecció de formatges de Xerigots i una copa del Most Festival. El preu del pack és de 20 €, amb l'entrada inclosa.

 
Destaquem