Visita al Centre Dinosaures Fumanya

Els dinosaures van viure al Berguedà fa 66.000 milions d'anys

 

Fa setanta milions d'anys el paisatge de Fumanya  era una plana fangosa prop del mar, amb llacs poc profunds i lleres de riu que sovint s'assecaven. El mar es va enretirar progressivament i va deixar pas a rius que van esculpir el paisatge. Les empremtes dels dinosaures quedaren impreses en el fang i, un cop assecades, una capa de materials s'hi va dipositar al damunt fins a quedar solidificades en roca. La mineria de carbó a cel obert va deixar al descobert, al llarg de cinc quilòmetres, quatre grans parets verticals amb petjades i rastres dels últims dinosaures que van poblar, fa setanta milions d'anys, la Terra.

 

El conjunt paleontològic de Fumanya fou declarat bé cultural d'interès nacional l'any 2005.

 

Actualment, el Centre d'interpretació Dinosaures Fumanya, situat a 7 km del Museu de les Mines de Cercs, ofereix diferents tipus d'activitats durant l'any per conèixer com vivien i què és el que en queda del pas dels dinosaures.

Aquest mes de juliol es faran visites guiades per descobrir els dinosaures que van habitar el Berguedà fa 66.000 milions d'anys. Seran els diumenges 8, 15, 22 i 29 de juliol a les 12 hores. Unes visites pensades per al públic familiar, d'una hora de durada, i que s'inclouen dins el preu general de l'entrada al Centre.

 

El Centre d'interpretació Dinosaures Fumanya es pot visitar els mesos de juliol d'agost d'11 a 18 hores cada dia, excepte dimarts, que està tancat per descans setmanal. El preu de l'entrada general és de 10 euros; 8 euros l'entrada reduïda, i 5 euros la infantil.

 

Obtindreu un 20% descompte amb l'entrada si visiteu abans el Museu de les Mines de Cercs. Informació i reserves: 938 249 025 o bé m.cercs@diba.cat.

 

DESCOBREIX QUE BARCELONA ÉS MOLT MÉS

 
Destaquem