Un patrimoni increïble, molt a prop

Els atractius turístics que envolten la ciutat de Barcelona són nombrosos

 

Saps que les poblacions de l'àrea metropolitana amaguen un patrimoni fascinant que pots descobrir amb la mateixa targeta de transport que fas servir per desplaçar-te per Barcelona? Doncs així és: els atractius turístics que envolten la capital són nombrosos, i a tots hi pots accedir tranquil·lament amb metro, autobús, tramvia i tren. Treu-li el suc al teu abonament!

 

La Cripta Güell és una de les joies que pots visitar amb el teu bitllet. Declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 2005, l'església de la Colònia Güell és una de les obres fonamentals d'Antoni Gaudí. Situada a Santa Coloma de Cervelló, té la seva pròpia parada de ferrocarril.

  

  

Més tresors modernistes a un pas del tren els trobaràs a Sant Joan Despí, ja que en aquesta població del Baix Llobregat hi va deixar la seva empremta màgica l'arquitecte Josep Maria Jujol. Obra d'aquest deixeble i estret col·laborador de Gaudí són les edificacions de Can Negre, la Torre de la Creu, la Torre Jujol i la Casa Cebrià Camprubí. No te les pots perdre si t'agrada la tècnica del trencadís!

 

Museu Agbar de les Aigües a Cornellà de Llobregat
Museu Agbar de les Aigües a Cornellà de Llobregat | Cedida

  

Relacionats amb el món de la ceràmica trobem dos espais fascinants a Esplugues de Llobregat. D'una banda, la Fàbrica Pujol i Bausis-La Rajoleta, un dels principals centres productors de ceràmica arquitectònica del modernisme i el noucentisme. I, d'una altra banda, el Museu de Can Tinturé, amb una interessant col·lecció de rajoles catalanes dels segles XIX i XX. Tots dos equipaments es troben al bell mig del centre històric de la població i és molt fàcil d'hi accedir amb tramvia i autobús.

 

Una mica més al sud, a Cornellà de Llobregat, el Museu Agbar de les Aigües et permet conèixer com eren antigament les centrals elevadores d'aigua potable, ja que conserva en perfecte estat diverses instal·lacions de vapor. I a Sant Boi de Llobregat trobaràs unes termes construïdes a finals del segle II dC que van funcionar a ple rendiment fins al segle V. Pertanyien a una vil·la romana del Baix Imperi i són els banys privats més ben preservats de Catalunya.

 

DESCOBREIX QUE BARCELONA ÉS MOLT MÉS

 
Destaquem