Les cases dels estels

Lluny de la contaminació lumínica de les grans ciutats, és possible percebre prou bé la grandesa del cosmos

 

De vegades, per recordar el miracle de l'existència, un només ha d'aixecar el cap i mirar el firmament: lluny de la contaminació lumínica de les grans ciutats, és possible percebre prou bé la grandesa del cosmos. No obstant això, per apreciar-ho encara millor, hauràs d'apropar-te a un observatori astronòmic. Aquestes cases dels estels se situen en llocs privilegiats, amb estabilitat atmosfèrica i cels impol·luts, i posseeixen uns telescopis tan potents que, quan s'obren, un espectacle fabulós es desplega davant els ulls. A les comarques de Barcelona n'hi ha uns quants espais ideals per a la contemplació dels astres. Descobreix-los!

 

A Paisatges Barcelona, el teu viatge als estels el pots iniciar a l'observatori de Pujalt, un centre de recerca i ensenyament de l'astronomia situat a 750 metres d'altitud. Obert a tots els públics, ofereix tallers per entendre i descobrir el firmament i les diferents constel·lacions que es poden observar a través d'un telescopi, amb prismàtics i a ull nu.

 

Trobada astronòmica a Pujalts
Trobada astronòmica a Pujalts | A.Miró/Diputació de Barcelona

 

 

  

A dues passes de la Muntanya de la Sal trobaràs un altre d'aquests temples astronòmics: l'observatori de Castelltallat. Enmig d'un entorn natural privilegiat i a 910 metres d'altitud, el seu un telescopi de 400 mil·límetres de diàmetre et permetrà contemplar estels dobles, anells planetaris, cúmuls oberts i globulars, nebuloses i galàxies, a més d'obtenir detalls lunars d'un quilòmetre.

 

 

I a Costa Barcelona, l'observatori de Tiana és un altre lloc perfecte on escurçar la distància entre el que saps de la terra i els teus coneixements sobre el cel. Situat a l'entrada del Parc de la Serralada de Marina, et serà fàcil assistir als tallers d'iniciació astronòmica que s'hi organitzen i podràs aprendre a orientar-te una miqueta millor en aquest univers tan complex.

 

Què et sembla acabar aquesta aventura estel·lar a l'observatori del Garraf? Ubicat molt a prop d'Olivella, al bell mig del Parc del Garraf, el cel brilla allà amb tanta intensitat que sembla que estigui a tocar de mans. De fet, es considera un dels millors observatoris de les comarques de Barcelona per admirar el firmament! El seu calendari d'activitats és molt regular, i inclou observacions, conferències i tallers per a tots els públics.

 

DESCOBREIX QUE BARCELONA ÉS MOLT MÉS

 
Destaquem