Empordàlia, vine a descobrir lindret on el vi i l'oli treuen el millor de la terra
Catalunya m'agrada
Un paisatge d’ensomni entre les muntanyes dels Pirineus i l’aigua blavíssima de la Costa Brava serveix com a decorat perfecte per dos productes típicament mediterranis: el vi i l’oli d’oliva. A Empordàlia, una cooperativa de vi i oli de l’Empordà, formada per la unió de petits productors de la comarca, fa moltes generacions que treballen per conservar els trets diferenciadors dels productes que s’extreuen d’aquesta regió.
A la seva botiga podeu trobar tota la seva gamma de productes, els quals han hagut de passar un exhaustiu procés d’elaboració que barreja tradició amb modernitat. El celler de vins forma part de la DO Empordà i el podeu venir a conèixer dins de la ruta de vi de la DO. Des de varietats tradicionals, com la garnatxa, la carinyena, macabeu i moscatell, fins a d’altres d’incorporació recent com el merlot, cabernet sauvignon i syrah, Empordàlia treballa amb producte de primera qualitat per elaborar una gran gamma de vins negres, blancs, rosats, dolços tradicionals i escumosos.
Però no sols els vins fan d’Empordàlia un espai mereixedor d’una parada en la vostra ruta per l’Empordà. A més, la cooperativa destaca per ser també un molí d’oli extra verge que forma part de la DOP Oli d’Empordà, on s’elabora el reconegut Oli de Pau. Afruitat i verd, amb molta intensitat, s’obté exclusivament d’olives autòctones de l’Empordà, provinents en la seva major part d’oliveres centenàries de les varietats comarcals Argudell i Corivell. Un producte local, marcat per la Tramuntana i pel saber fer de més de 50 anys d’experiència en el sector i les últimes tecnologies actuals.
La millor forma de conèixer-ho és tastar-ho, per això a Empordàlia organitzen visites guiades que inclouen tasts dels dos productes, i si voleu aprofundir-hi, us recomanem l’esmorzar de pagès, amb tot el gust dels productes de la terra. Aprofiteu l’inici de l’estiu per acostar-vos a l’Empordà i gaudir de les vinyes en el seu màxim esplendor!