ALT EMPORD
La Vinyeta, molt més que un celler
La Vinyeta és un jove projecte empordanès, encapçalat pel Josep i la Marta, una parella que amb poc més de vint anys van iniciar aquesta aventura amb molta il·lusió i una gran professionalitat. Aquest petit celler familiar va ser fundat l'any 2002, amb l'adquisició d'unes vinyes amb ceps de garnatxa i carinyena d'edats compreses entre els 50 i 75 anys. El projecte es va consolidar l’any 2006 amb la construcció del celler i l'elaboració dels primers vins. Al cap de dos anys, La Vinyeta ja oferia una àmplia gamma de vins de qualitat: des dels negres joves i envellits en bóta, als blancs, rosats i dolços. Des de llavors, han consolidat la seva oferta vitivinícola i l’han ampliat, oferint vins especials com el Sols, el Sereno, És Poma, el Fil i el Puntiapart 14, considerat el millor vi negre de l’Empordà a la 10a edició dels premis Arrels del Vi 2017, durant el tast dirigit pel sommelier Rafel Sabadí del Restaurant Roser 2. Sens dubte, es tracta d’una distinció que ja havia tingut el 2009 i representa tota una alegria i honor per a aquest celler.
A banda de bons vins, a la Vinyeta també elaboren un excel·lent oli verge extra i ous ecològics. L’oli està elaborat amb olives Argudell, una varietat autòctona de l’Empordà que dóna com a resultat un oli d’un profund color verd amb un aroma intens i afruitat, com d’herba fresca acabada de tallar. El seu gust és agradable amb una suau picor en boca i una interessant amargor. D’altra banda, a la Vinyeta també compten amb un petit galliner a l’aire lliure, on les gallines empordaneses s’alimenten de les llavors del raïm després de premsar i reposen en un entorn privilegiat, entre pins i oliveres. A més, pròximament la Vinyeta té previst ampliar el seu rebost amb l’elaboració de formatges i conserves.
Però, això no s’acaba aquí. A la Vinyeta també podreu gaudir d’engrescadores experiències d’enoturisme com una visita guiada amb tast de vins, durant la qual us trobareu immersos en un paisatge únic de vinyes i oliveres centenàries i reviureu la història d’aquest celler. També un esmorzar entre vinyes, res millor que començar el dia amb un bon esmorzar de pagès, envoltats d’un imponent paisatge de vinya i olivera. Una altra proposta seria un pícnic entre vinyes a La Vinyeta, pel qual només necessitareu uns bons llençols, un parell de copes de vi i un bon assortiment d'embotits i formatges. I per postres, unes ametlles del celler i un gotet de garnatxa de l'Empordà. A més, també, podreu gaudir d’una visita guiada i d’un tast de vins comentat.

A més, la Vinyeta no para d’obtenir èxits. Recentment, aquest projecte jove, creatiu i respectuós amb l'entorn ha estat escollit com el celler amb millor iniciativa de Catalunya a la 3a edició de la Nit de l'Enoturisme a Catalunya, celebrada el passat 4 de juliol.
Per tot plegat, es pot afirmar que la Vinyeta és molt més que un celler. Veniu a descobrir-lo!
Per més informació consulta la pàgina oficial aquí:
http://www.lavinyeta.es/celler
