Martí Gironell, el periodista i novel·lista nascut a Besalú

Catalunyamagrada.cat

 

El Pirineu de Girona ha donat personatges que han estat rellevants per a la història contemporània de Catalunya. Entre ells, el periodista i novel·lista Martí Gironell i Gamero. Nascut a Besalú l'any 1971, és llicenciat en periodisme per la Universitat Pompeu Fabra i en filologia anglesa per la Universitat de Barcelona.

 

Amb 14 anys va començar la seva carrera periodística a Ràdio Besalú, passant després per Ràdio Olot, RAC 105 i Catalunya Ràdio. També va col·laborar en el Diari de Girona, El Periódico de Catalunya i la revista Marie Claire.

Des del 2001 i fins al 2016 va treballar a TV3 presentant el programa En Directe, del TN Cap de Setmana, en els informatius del canal 3/24 i ls Matins. Actualment col·labora a El Punt Avui, El Mundo, El Món i Sàpiens.

 

Com a escriptor, ha guanyat el 38è Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull 2018 per la novel·la La força d'un destí. És autor de La ciutat dels somriures i El pont dels jueus, a més de La venjança del bandoler, que va rebre el premi Nèstor Luján. També és autor de L'arqueòleg, una novel·la històrica publicada el 2010 que durant la diada de Sant Jordi de l'any següent va ser un dels treballs més venuts.

 
Destaquem