És típic del Baix Camp

Recepta

T'atreveixes a fer menjar blanc?

Típic del Baix Camp, de les Terres de l'Ebre i de l'Alguer, el menjar blanc són unes postres fetes amb ametlles

 

Menjar blanc | cedida

 

 

 

Per fer el menjar blanc seguirem la recepta del mestre Josep Lladonosa, divulgador de la cuina tradicional catalana.

 

• Què necessitareu? (Recepta per a 6 persones)

1,4 kg d'ametlles crues pelades

200 g de sucre

1 l d'aigua

50 g de midó

5 ametlles amargues crues

1 tros de pell de llimona

1 canó de canyella

sal

oli

 

 

 

 

• Què hem de fer?

 

En el litre d'aigua poseu-hi totes les ametlles, tant les crues com les amargues, i tritureu-les amb la batedora fins que quedi una mescla líquida ben homogènia. Deixeu reposar aquesta mescla a la nevera tota una nit.

 

L'endemà, coleu la mescla amb un colador de malla. A part, unteu amb oli diferents motllos o cassoletes.

 

Diluïu el midó amb una part d'aquesta llet d'ametlles i poseu la resta de la llet al foc amb la canyella, una mica de sal, la llimona i el sucre. Feu-ho bullir a poc a poc durant uns 5 minuts.

 

Mentre teniu la llet al foc, afegiu-hi el midó diluït mentre remeneu. Quan el líquid agafi cos, aparteu-lo del foc, coleu-lo i ompliu els motllos.

 

Deixeu-ho refredar abans de servir-ho. Que vagi de gust!