Receptes de Quaresma: Hummus de cigrons

Durant aquest període, els llegums tenen un paper destacat a la cuina catalana

És temps de Quaresma i, si seguim la tradició gastronòmica d'aquesta època de l'any a Catalunya, els plats estrella es basen en el bacallà, els llegums i les verdures. Hi ha molts plats que es poden elaborar amb aquests ingredients (junts i per separat).

Entre ells, un plat ben senzill que no deixa d'estar boníssim en qualsevol moment del dia o ocasió: l'Hummus tradicional de cigrons amb crudités. El preparem!

INGREDIENTS:

  • 1 pot de cigrons cuits de 400 grams
  • 2 grans d'all
  • 2 cullerades de tahina
  • 2 llimones
  • Oli d'oliva verge extra
  • Pebre vermell dolç
  • 4 pastanagues
  • 1 pebrot vermell i 2 de grocs
  • 2 cogombres
  • 2 branquetes de julivert

ELABORACIÓ:

  • Comencem per repassar els cigrons en aigua, i pelem els alls.
  • Posem els cigrons, els alls pelats, la tahina i el suc de les llimones en un pot de triturar.
  • Afegiu un punt de sal, i tritureu-ho fins que sigui una pasta homogènia i cremosa.
  • Ara, netegem les verdures.
  • Peleu les pastanagues, traieu les llavors al pebrot, i renteu i peleu (si ho preferiu) el cogombre.
  • Talleu totes aquestes verdures com si fossin bastonets.
  • Submergiu-les en aigua freda amb glaçons uns 20 minuts i escorreu-les bé.
  • A l'hora de servir l'hummus, poseu-lo en un bol, posant-li pebre vermell per sobre, una mica de julivert picat, i un raig d'oli d'oliva.
  • Acompanyeu-lo d'una safata amb les verdures.

I a gaudir-ne!

Més informació
 
Destaquem