Receptes de primavera: Verat empanat

El peix blau és un dels productes de temporada a l'abril a Catalunya

Els productes de temporada de la primavera a Catalunya ens porten a la taula molts sabors i colors. N'hi ha per triar i remenar, però avui parlarem del verat.

El verat pertany al grup dels peixos blaus, sent ric en àcids grassos omega 3, important per al bon funcionament del cervell i la visió, a més de contribuir a la prevenció de malalties cardiovasculars. D'altra banda, parlem d'un peix que aporta proteïnes d'alt valor biològic, que suposen el 17% de la seva composició.

Pel que fa a vitamines, és una excel·lent font de vitamina B12, crucial per al correcte metabolisme de les proteïnes, a més de contribuir a la formació de glòbuls vermells sanguinis i al manteniment del sistema nerviós central. També ajuda a tenir uns bons nivells de vitamina D, que actua com a hormona regulant, entre altres, el metabolisme del calci i el fòsfor.

No es pot obviar que el verat aporta també minerals com el seleni i el fòsfor principalment, però també ferro, potassi i magnesi.

El verat és un peix relativament assequible econòmicament i resulta molt versàtil a la cuina. Avui us proposem preparar verat empanat.

INGREDIENTS:

  • 4 verats filetejats
  • 2 llimones
  • 100 grams d'ametlles torrades
  • 2 ous
  • Cebollí
  • Sal i pebre
  • Oli d'oliva verge extra

ELABORACIÓ:

  • Demaneu a la peixateria que us netegin i filetegin els verats, així tindreu menys feina a casa. Tot i això, netegeu-los bé, i salpebreu-los.
  • Tritureu les ametlles fins que quedin tipus gra, sense que siguin farina.
  • Talleu el cebollí ben petit, i barregeu-lo amb l'ametlla.
  • Tot seguit, bateu els dos ous ben batuts.
  • Ara comencem a arrebossar els verats.
  • Primer passeu els filets per l'ou, i després per les ametlles triturades.
  • Ja tindrem una paella al foc amb oli ben calent.
  • Anem posant els filets de verat arrebossats, i els coem a foc viu, 2 minuts per cada costat.
  • Quan els traiem de la paella, els posem sobre paper absorbent.
  • Quan estiguin tots els filets cuits, retirem l'excés d'oli de la paella, i afegim el suc de les dues llimones, remenant amb una espàtula de fusta.
  • Es formarà una espècia de salsa amb què regarem els filets de verat.
  • I ja ho podem servir, acompanyat d'unes verdures al vapor, o unes patates fregides!
Més informació
 
Destaquem