Receptes de primavera: Pastís d'espàrrecs

El mes de maig arriba a Catalunya ple de color i sabors nous a la cuina

Com dèiem fa uns dies, el mes de maig a Catalunya, gastronòmicament, és un temps de canvis a la cuina, amb productes de temporada que omplen de color i sabors els nostres plats. És temps d'espàrrecs verds, pèsols, nespres, tomàquets verds, síndries... Hi ha on triar!

Avui prepararem un plat senzill però boníssim amb un d'aquests productes: Fem pastís d'espàrrecs.

INGREDIENTS:

  • 15 espàrrecs
  • 3 ous
  • 200 ml de nata líquida
  • Sal i pebre negre molt
  • Mantega

ELABORACIÓ:

  • Comencem per preparar els espàrrecs. Els pelem, traiem la part més dura, els netegem, i els coem en aigua bullent amb sal fins que estiguin tendres (8-10 minuts).
  • Els refredem amb aigua amb gel, i els partim per la meitat, i en reservem una part.
  • La resta, els posem al got de la batedora juntament amb els ous i la nata.
  • Ho salpebrem al gust i ho triturem fins que la barreja sigui ben homogènia.
  • Agafem un motlle de forn, i el greixem amb una mica de mantega.
  • Posa primer els espàrrecs que havies reservat, i després la barreja que has preparat.
  • Tapa-ho amb paper d'enfornar, i posa-ho al forn al bany maria uns 45 minuts a 175 graus.
  • En acabar, destapa el motlle, i deixa-ho coure 5 minuts més.
  • Ara ja, treu el pastís del forn i deixa que es refredi.
  • Després, posa'l a la nevera un mínim de dues hores abans de menjar.
  • Quan el vagis a servir, pots acompanyar el plat amb cirerols i una mica de maionesa.
  • I que no falti el pa torrat!
Més informació
 
Destaquem