Recepta de setembre: Gelat de figues i nous
Cuinar amb productes de temporada és tot un luxe a Catalunya
El mes de setembre a Catalunya ens porta a taula productes ben diversos, i tots ells boníssims, amb els quals gaudir de propostes culinàries de tota mena. Ara que encara es pot gaudir de les figues, us proposem fer un boníssim gelat que us encantarà!
Però parlem primer d'aquest producte que ens regala l'agost i el setembre. La figa és una de les fruites més dolces que podem consumir, i ens aporta 74 kcal per 100 grams de fruita fresca. És rica en Vitamina C, Vitamines del grup B, i minerals com el potassi, calci i magnesi, a més de contenir molta fibra, i ferro.
Per tot això, aporta diferents beneficis a l'organisme, com ara millora i prevé el restrenyiment, suavitza la mucosa gàstrica, impedeix la reabsorció del colesterol, i és recomanable en casos d’osteoporosi o anèmia.
Ara que sabem tot això, fem gelat de figues i nous.
INGREDIENTS:
- 6 figues
- 1 got de nous
- 2 plàtans
- Llet vegetal
ELABORACIÓ:
-
Comencem per pelar els plàtans i els tallem a trossos.
-
Fem el mateix amb les figues.
-
Ho posem en un bol, i ho congelem.
-
Passades quatre hores, les traiem del congelador.
-
Afegim les nous i llet vegetal al gust.
-
I ho triturem tot junt.
-
Podem anar afegint llet vegetal fins que tingui la textura que ens agrada.
-
Ho tornem a guardar al congelador fins a l'hora de consumir.
-
Quan el serviu, podeu acompanyar-lo de trossets de figues fresques, o amb nous.
Bon profit!