Recepta de novembre: Carabassa farcida de bacallà
Les verdures de temporada a Catalunya ens faciliten preparar àpats deliciosos
Si parlem de tardor a Catalunya, és impossible no pensar en la carabassa a l'hora de posar-nos a la cuina, tant per la multitud de plats que ens permet preparar, com pel seu elevat valor nutritiu.
Destaca per ser un aliment rehidratant (té un 90% d'aigua), amb un alt contingut de fibra, i per ser rica en Vitamina A, Vitamina C, Vitamina B6 piridoxina, i minerals com el Manganès o el Coure.
I quins beneficis ens aporta? Doncs, la carabassa conté diverses substàncies amb efecte anticancerós, i té efectes antiinflamatoris. També és d'utilitat en els problemes de pròstata, protegeix el cor, i ajuda a combatre el desig de dolç.
I ara que sabem totes aquestes virtuts de la carabassa, ens posem a la cuina per a preparar carabassa farcida de bacallà.
INGREDIENTS:
- 2 carabasses petites
- 250 grams de bacallà
- 1 ceba
- 2 grans d’all
- Oli d’oliva verge extra
- 250 ml de llet
- 40 grams de farina
- Julivert picat
- Formatge ratllat
ELABORACIÓ:
- Comencem per netejar i partir les carabasses. Traiem les llavors amb l'ajuda d'una cullera.
- Les posem a coure al vapor durant 12-15 minuts.
- Piquem la ceba i els alls, i els sofregim amb oli d'oliva.
- Quan estiguin ben cuits, afegim la farina, remenem, i que cogui uns minuts.
- Afegim la llet, i coem remenant fins que es converteixi en una beixamel.
- Ara, incorporem el bacallà esmicolat, salpebrem, i posem un polsim de julivert (al gust).
- Reservem aquesta pasta mentre buidem la polpa de les carabasses que ja tenim cuites.
- Tallem la polpa a daus petits, i la incorporem a la pasta de bacallà que tenim reservada.
- Amb aquesta pasta, farcim les meitats de les carabasses.
- Ho cobrim de formatge ratllat (al gust), i les posem en una safata de forn.
- Les gratinem... i llestes per a menjar!
