Imatge de la carabassa farcida i gratinada FOTO: Cedida

Cuina

Recepta de novembre: Carabassa farcida de bacallà

Les verdures de temporada a Catalunya ens faciliten preparar àpats deliciosos

Si parlem de tardor a Catalunya, és impossible no pensar en la carabassa a l'hora de posar-nos a la cuina, tant per la multitud de plats que ens permet preparar, com pel seu elevat valor nutritiu.

Destaca per ser un aliment rehidratant (té un 90% d'aigua), amb un alt contingut de fibra, i per ser rica en Vitamina A, Vitamina C, Vitamina B6 piridoxina, i minerals com el Manganès o el Coure.

I quins beneficis ens aporta? Doncs, la carabassa conté diverses substàncies amb efecte anticancerós, i té efectes antiinflamatoris. També és d'utilitat en els problemes de pròstata, protegeix el cor, i ajuda a combatre el desig de dolç.

I ara que sabem totes aquestes virtuts de la carabassa, ens posem a la cuina per a preparar carabassa farcida de bacallà.

INGREDIENTS:

  • 2 carabasses petites
  • 250 grams de bacallà
  • 1 ceba
  • 2 grans d’all
  • Oli d’oliva verge extra
  • 250 ml de llet
  • 40 grams de farina
  • Julivert picat
  • Formatge ratllat

ELABORACIÓ:

  • Comencem per netejar i partir les carabasses. Traiem les llavors amb l'ajuda d'una cullera.
  • Les posem a coure al vapor durant 12-15 minuts.
  • Piquem la ceba i els alls, i els sofregim amb oli d'oliva.
  • Quan estiguin ben cuits, afegim la farina, remenem, i que cogui uns minuts.
  • Afegim la llet, i coem remenant fins que es converteixi en una beixamel.
  • Ara, incorporem el bacallà esmicolat, salpebrem, i posem un polsim de julivert (al gust).
  • Reservem aquesta pasta mentre buidem la polpa de les carabasses que ja tenim cuites.
  • Tallem la polpa a daus petits, i la incorporem a la pasta de bacallà que tenim reservada.
  • Amb aquesta pasta, farcim les meitats de les carabasses.
  • Ho cobrim de formatge ratllat (al gust), i les posem en una safata de forn.
  • Les gratinem... i llestes per a menjar!