Carxofes amb cloïsses

Cuina

Una recepta d'hivern boníssima: Carxofes amb cloïsses

Les carxofes són unes de les protagonistes de la cuina d'hivern a Catalunya

Si parlem de cuina i gastronomia durant el mes de febrer, aquest està marcat per la presència de les hortalisses d'hivern, que, pel fred, no surten de terra. Amb tot, hi ha una sèrie de productes que destaquen a la cuina catalana durant aquest mes.

Parlem dels espàrrecs, per exemple, un aliment ric en antioxidants, vitamines, potassi i magnesi, les carxofes, amb propietats similars als espàrrecs i amb múltiples aplicacions a la cuina, o la col, amb molta presència durant els mesos d'hivern.

Avui preparem una recepta ben senzilla que té la carxofa com a protagonista: Carxofes amb cloïsses.

Les carxofes són típiques de l'hivern

INGREDIENTS:

  • 12 carxofes
  • 24 cloïsses
  • 250 ml de brou de peix
  • 1 gra d'all
  • 1 cullerada de farina
  • Sal i julivert

ELABORACIÓ:

  • Netegem les carxofes i les tallem en quatre trossos.
  • Bullim les carxofes amb aigua i sal, sense que quedin massa toves.
  • Quan estiguin cuites, posar-les en una escorredora i reservar-les.
  • Netegem les cloïsses i les posem en una paella amb el brou de peix i una cullerada de farina.
  • Quan es comencin a obrir, afegim les carxofes.
  • Ho coem tot junt uns tres minuts.
  • Mentrestant, piquem l'all i el julivert.
  • Quan gairebé estiguin cuites les cloïsses i les carxofes, afegim l'all i el julivert per sobre.
  • I llest per servir!