Preparem troncs de carabassó farcits

Si voleu fer un àpat de temporada, variat i en un sol plat, hi ha opcions ben divertides

Encarant ja la recta final del mes d'agost, avui us proposem fer una recepta aprofitant un dels productes estrella de la temporada a Catalunya: el carabassó.

Una hortalissa d'estiu que, a més d'estar boníssima, té altes propietats hidratants (el 95% és aigua), i es pot gaudir de múltiples maneres a la cuina. Pel que fa a les seves propietats nutricionals, és ric en Vitamina C, Vitamina B9 (àcid fòlic), Provitamina A (betacarotè), i minerals com el potassi i el magnesi.

Un producte que aporta múltiples beneficis al nostre organisme, com ara, la seva fàcil digestió en funció del tipus de cocció (principalment, al vapor, escaldada o crua), té propietats diürètiques, conté luteïna, que té efectes beneficiosos per a la vista, i ric en fibra saludable.

Avui us proposem gaudir d'una recepta que, a més de ser baixa en calories, aporta proteïnes i calci, i sobretot, fibra. Cuinem troncs de carabassó farcits.

INGREDIENTS (4 persones):

  • 4 carabassons mitjans
  • 200 grams de xampinyons frescos
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 50 grams de pernil serrà
  • 1 ou
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • Nou moscada i julivert
  • Formatge ratllat parmesà
  • Sal i pebre

ELABORACIÓ:

  • Comencem per bullir l'ou.
  • Mentrestant, netegem els xampinyons, la ceba i el porro, i els tallem a trossets.
  • Ara, netegem els carabassons, i els tallem en tres trossos iguals.
  • Els bullim uns 7 minuts, sense que se'ns desfacin.
  • Quan s'hagin refredat, els buidem, creant l'espai per farcir-los, i guardem el carabassó que traiem.
  • Posem una paella al foc, amb un raig d'oli, i saltegem la ceba, el porro i els xampinyons a foc lent.
  • Cinc minuts després, afegim el pernil (prèviament picat) i una mica de julivert, també picat.
  • Passats uns minuts, ho salpebrem, i afegim un polsim de nou moscada.
  • Piquem l'ou dur i el carabassó que teníem reservat, i l'afegim a la paella.
  • Quan estigui tot ben barrejat, farcim els troncs de carabassó que havíem reservat.
  • Els posem en una safata de forn, i, per sobre, hi posem formatge parmesà.
  • Ho gratinem al forn uns deu minuts... i ja ho podem servir.
  • Podem acompanyar-los amb una bona barreja d'enciams.

Un plat boníssim!

Més informació
 
Destaquem