Preparem trinxat de col i patata

La col és producte de temporada, i té molts beneficis per a l'organisme

Ja estem al mes de febrer, i en aquests mesos d'hivern són moltes les verdures de temporada que es troben en el seu punt àlgid per ser consumides. Entre elles, la col, una verdura que conté molt nutrients essencials per al nostre organisme. Així, és rica en Alanina, Arginina, Vitamina C, Cistina, Àcid fòlic, Àcid glutamínic, Leucina, Niacina, i Tirosina.

Entre molts altres beneficis, preveu l'aparició de càncers, és un gran diürètic, millora la salut digestiva, és adequat en cas d'hipertiroïdisme i cuida la salut pulmonar.

Amb tota aquesta llista de beneficis, avui us proposem fer una recepta boníssima per gaudir-ne a taula: Trinxat de col i patata.

INGREDIENTS:

  • Un quart de col verda
  • 100 grams de patata
  • 2 grans d'all
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre

ELABORACIÓ:

  • Comencem per rentar la col i tallar-la a trossos.
  • Rentem, pelem i tallem també la patata.
  • En una olla, bullim la col i la patata amb una mica de sal durant uns 25 minuts.
  • Colem la col i la patata i ho reservem.
  • Mentrestant, fregim els alls sencers en una paella amb una mica d'oli, i els reservem.
  • Afegim a la paella la patata i la col i ho anem remenant trinxant-ho.
  • A mitja cocció, afegim els alls, i ho deixem coure tot fins que estigui daurat.
  • Opcional: Hi podem afegir uns trossos de cansalada daurats a la paella, si volem incorporar-hi carn.

Ja ho tenim a punt per menjar calent!

 
Destaquem