Buscar maneres de gaudir del temps que passem a casa amb els més petits és sempre un repte. Però una bona opció sempre és la cuina. No solament passen una estona divertida, sinó que també aprenen a cuinar i manipular aliments, i la seva tasca té una boníssima recompensa de la qual en podeu gaudir en família.
Avui us proposem fer ous farcits de tonyina. Una recepta molt senzilla i boníssima en la qual els més petits poden participar en diferents etapes en funció de la seva edat. Des de controlar el temps d'ebullició, fins a pelar els ous quan s'hagin refredat, o preparar el farciment! Comencem:
INGREDIENTS:
- 2 ous per cada persona
- Tonyina de llauna
- Maionesa
- Ingredients per guarnir: Pebrot vermell, olives farcides, anxoves...
ELABORACIÓ:
- En primer lloc, hem de bullir els ous en una olla durant deu minuts. En aquest punt, els infants necessiten l'ajuda d'un adult.
- Passats els deu minuts, els passem per aigua freda, i deixem que es refredin completament.
- Quan ja s'hagin refredat, els pelem i els partim per la meitat.
- Els anem col·locant en una safata, tot traient-los el rovell, que el reservarem en un bol.
- Xafem els rovells i afegim tonyina de llauna ben escorreguda i esmicolada.
- Quan estigui barrejat, afegim maionesa. Tot al vostre gust!
- Amb la barreja resultant, anem farcint les meitats d'ou que tenim a la safata.
- Quan ja els tenim, podem decorar-los amb un trosset d'anxova o pebrot, o mitja oliva farcida, el que més us agradi.
- Els reservem a la nevera, i ja els teniu a punt per a quan us vinguin de gust!