Preparem Nadal amb una bona sopa de galets farcits

La sopa de galets és el plat típic que es menja tradicionalment a les llars catalanes

Arriben les festes de Nadal, i entre totes les coses que es preparen a les llars perquè la celebració sigui un èxit, no hi falten els menús especials per a les festes. I és que la celebració de Nadal és sinònim, entre altres coses, de dies intensos d'àpats reunits amb la família al voltant d'una taula.

Cada dia té el seu plat típic, i durant aquests dies repassem les receptes més emblemàtiques a casa nostra. Avui aprendrem a fer una sopa de galets farcits per llepar-se els dits.

Els galets es mengen per Nadal

Els galets es mengen per Nadal

INGREDIENTS PER AL CALDO:

  • 1 cuixa de gallina
  • 2 cuixes de pollastre
  • 1 carcassa de pollastre
  • 1 os de pernil
  • 1 os de genoll de vedella
  • Verdura: 6 pastanagues, 1 porro tallat per la meitat, 1 tros d'api, 2 naps, 1 xirivia
  • Uns 3 litres d'aigua
  • S'hi pot afegir un pot de cigrons cuits.
  • Sal

INGREDIENTS PER ALS GALETS (Uns 80 per a 4 persones):

  • Galets grossos
  • 300 g de carn picada
  • una mica de julivert picat
  • 1/2 llesca de pa de motlle remullat en llet
  • 1 ou
  • Sal

PREPARACIÓ DEL CALDO:

  • Posar la carn amb dos litres d'aigua en una olla gran. Quan comenci a bullir, afegir la resta de l'aigua. Coure a foc mitjà uns 45 minuts.
  • Afegir les verdures netes i la sal, i coure mitja hora més.
  • Posar els cigrons i coure mitja hora més.
  • Reservar el caldo. Es recomana fer-lo 24 hores abans i conservar-lo a la nevera, per desgreixar-lo.
Cal preparar un bon caldo

Cal preparar un bon caldo

PREPARACIÓ DELS GALETS:

  • Barrejar la carn picada amb la resta d'ingredients.
  • Farcir els galets amb l'ajuda d'una mànega o una bossa de plàstic amb un forat a la punta.
  • Escalfar el caldo. Quan bulli, posar els galets a dintre. Coure els minuts que s'indiquin en funció de la pasta.
  • Servir ben calent. Si es vol, es pot acompanyar de trossos de carn, cigrons i ou dur.
Més informació
 
Destaquem