Preparem crema de porros amb ceba

Amb l'arribada de la tardor, les cremes són una bona opció a taula

Ha arribat la tardor, i les temperatures comencen a baixar arreu de Catalunya. A la taula, això es tradueix amb més presència de plats calents, de temporada, com ara les cremes. Avui us proposem preparar una boníssima crema de porros amb ceba.

El porro és un bulb format principalment per aigua, aportant poques calories, i ric en fibra, per la qual cosa atipa bastant. És ric en vitamines, destacant l'àcid fòlic i la vitamina C, i conté minerals, com són el potassi i el magnesi.

Tal com apunta l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària, el porro es conrea a diverses comarques catalanes, però és al Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Maresme on en trobem més. També gaudeix d'una gran anomenada i tradició entre els productors de Gavà, Viladecans i Sant Boi de Llobregat. A més, tradicionalment se l'ha considerat una hortalissa d'hivern, ja que és una planta resistent al fred, però ara se'n cultiva tot l'any.

INGREDIENTS:

  • 5 porros
  • 2 cebes
  • 2 patates
  • 1 litre d'aigua
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal

ELABORACIÓ:

  • Netegem i tallem el porro i la ceba a trossos petits.
  • Sofregim amb un bon raig d'oli d'oliva el porro i la ceba uns 15 minuts sense que es torrin.
  • Quan estigui sofregit, cobrim la barreja amb aigua i tapem l'olla.
  • Tallem les patates a daus i quan comenci a bullir la barreja de ceba i porro les afegim.
  • Afegim una mica de sal.
  • Ho coem tot junt uns 15 minuts amb l'olla tapada.
  • Quan la patata estigui tova, apaguem el foc i afegim un raig d'oli.
  • Ho triturem tot fins que quedi ben lligat, i ho passem pel colador xinès.

I ja la tenim a punt per servir. Bon profit!

 
Destaquem