Preparem calçots arrebossats?

Si no podem gaudir d'una calçotada, hi ha moltes maneres de fer-los a casa

Ara que encara és temps de calçots, aprofitem per descobrir una boníssima manera de preparar-los a casa. Si bé a tots ens agraden les tradicionals calçotades, potser enguany no ha estat possible gaudir-ne. Això no vol dir que no es pugui menjar calçots.

A casa es poden preparar de múltiples maneres, fent una truita o una quiche, per exemple. Però avui us proposem preparar-los arrebossats. Us llepareu els dits!

INGREDIENTS:

  • 20 calçots
  • 50 grams de farina
  • 1 ou
  • 200 ml d'aigua
  • Oli d'oliva i sal

ELABORACIÓ:

  • Aconseguiu calçots, com més prims millors.
  • Retireu la part exterior, les arrels i la part verda de les fulles.
  • Netegeu els calçots i escorreu-los.
  • En un bol, poseu un rovell d'ou amb una cullerada d'oli, una mica de sal, i la farina.
  • Remeneu-ho amb un batedor de varetes fins que us quedi una pasta sense grumolls.
  • Afegiu l'aigua a la barreja i torneu-ho a remenar.
  • Deixeu reposar la pasta resultant 30 minuts.
  • Mentrestant, munteu la clara d'ou a punt de neu.
  • Passats els 30 minuts, mescleu la clara d'ou suaument amb la pasta.
  • Suqueu els calçots en aquesta pasta i fregiu-los en oli abundant i calent fins que quedin rossos.
  • Escorreu-los en paper absorbent.

Serviu-los en calent, acompanyats de romesco!

 
Destaquem