Per Sant Josep es menja Crema Catalana

Cuina

Preparem una boníssima crema de Sant Josep

El 19 de març se celebra el Dia del Pare

Aquest divendres, 19 de març, se celebra la diada de Sant Josep, i com mana la tradició, és el dia del pare (encara que ho sigui cada dia de l'any). Una diada que no és dia festiu a Catalunya, però sí al País Valencià, i que com totes les festes, té associada la seva tradició gastronòmica.

En aquest cas, a Catalunya, per Sant Josep, és tradició menjar Crema Catalana, que per aquest motiu s'anomena també crema de Sant Josep. Unes postres fetes a base de llet, ous i sucre, i generalment presentades amb una capa de sucre cremat a sobre.

Us expliquem com fer-la per celebrar Sant Josep com cal!

INGREDIENTS:

  • 6 rovells d'ou
  • 75 grams de sucre
  • 3/4 de litre de llet
  • Mig canó de canyella
  • 1 trosset de pela de llimona
  • Sal

ELABORACIÓ:

  • Posem la llet amb la pela de llimona, la canyella i un pols de sal en una cassola i ho fem bullir.
  • Ara, apaguem el foc i deixem que infusioni la barreja.
  • En un bol, barregem els rovells d'ou amb el sucre.
  • Anem afegint aquesta barreja a cullerades a la llet infusionada.
  • Quan tinguem la barreja feta, la posem en un cassó al foc, i coem sense parar de remenar fins que quedi presa.
  • Quan estigui a punt, retirem la crema del foc i la posem en diferents terrines individuals amb les quals la servirem.
  • Quan estigui freda, posem sucre per sobre, i el cremem.

I ja tenim les postres fetes!