Preparem una boníssima amanida de tomàquet i burrata

L'estiu és el millor moment per gaudir dels tomàquets

Ja s'acaba el mes de juliol, però arribem a l'agost amb l'estiu ben viu. I gastronòmicament, aquest fet, a Catalunya, es tradueix en productes boníssims que omplen els nostres plats de colors, i productes ben refrescants per suportar millor les altes temperatures.

Avui repetim amb un dels productes estrella de l'estiu a Catalunya: els tomàquets. I és que són boníssims, refrescants, i plens de propietats beneficioses per al nostre organisme, com ara, les seves propietats hidratants. També és molt ric en beta carotè, que és un precursor de la vitamina A. És bastant important per a la cura de la pell i presentades propietats nutricionals beneficioses per a la salut com és una aportació de potassi, vitamina C, és baix en carbohidrats i calories i no conté greix.

Preparem així una boníssima amanida de tomàquet, burrata, alfàbrega i pinyons. Un plat ràpid de fer, i ben fresc!

INGREDIENTS:

  • 2 tomàquets diferents de les vostres varietats preferides
  • 1 burrata
  • Fulles d'alfàbrega fresca
  • Pinyons
  • Sal i oli d'oliva
  • Vinagre de Mòdena

ELABORACIÓ:

  • Netegem els tomàquets i els tallem a daus o a galls d'uns 2 centímetres.
  • Preparem una vinagreta emulsionant tres parts d'oli amb una part de vinagre i una mica de sal.
  • Ara, piquem l'alfàbrega, prèviament netejada, amb un ganivet. (També la podeu posar en fulles senceres).
  • Torrem els pinyons en una paella.
  • Posem els tomàquets, l'alfàbega i els pinyons en un bol, i ho amanim amb la vinagreta, barrejant-ho tot molt bé.
  • I ja podem muntar el plat: En una safata, posem la barreja prèviament amanida, i li posem la burrata a sobre.

Un plat boníssim que ja podeu degustar!

 
Destaquem