Preparem un boníssim arròs amb bacallà

El bacallà es pot menjar tot l'any, però la millor època és des de finals de tardor fins a la primavera

La cuina catalana és rica en varietat i en propostes que fan que els àpats esdevinguin un autèntic plaer si s'aprofiten els productes de temporada. Coincidint amb la Quaresma, avui parlem del bacallà. Un peix que podem trobar fresc, assecat, salat, fumat i congelat, que el podem menjar tot l'any, però que la seva temporada principal va des de finals de tardor fins a la primavera.

El bacallà és un peix blanc amb baix contingut en greix. Amb tot, és ric en àcids grassos essencials, i és un aliment bàsicament proteic contenint tots els aminoàcids essencials. A més, destaca pel seu contingut en potassi, que afavoreix el bon funcionament del sistema nerviós, i en fòsfor, present als ossos i les dents.

Avui us presentem una recepta fàcil de fer perquè el pugueu gaudir a casa: Arròs amb bacallà.

Bacallà dessalat

Bacallà dessalat

INGREDIENTS:

  • 500 grams de bacallà
  • 400 grams d'arròs
  • 1 ceba i 1 pebrot vermell
  • 100 grams de pèsols
  • 100 grams de tomàquet triturat
  • 2 grans d'all i julivert
  • Sal i oli
  • 1 litre i mig d'aigua

ELABORACIÓ:

  • Dessalem prèviament el bacallà, que el tindrem reservat.
  • Trinxem la ceba i tallem el pebrot vermell a trossos petits, i ho fregim en una paella.
  • Quan la ceba estigui rossa, afegim els pèsols i l'all i el julivert picats.
  • Afegim el tomàquet triturat.
  • Quan estigui cuita la barreja, afegim l'arròs i el sofregim.
  • Afegim el bacallà esmicolat, i ho sofregim tot junt.
  • Afegim l'aigua prèviament escalfada.
  • Corregim de sal si és necessari.
  • Ho deixem bullir tot junt uns 20 minuts, remenant de tant en tant.

Llest per menjar!

 
Destaquem