Anguila amb suc

Cuina

Preparem anguila amb suc

És un dels plats típics del Delta de l'Ebre, on es captura aquest peix

L'anguila és un dels peixos estrella del Delta de l'Ebre, molt present a la gastronomia de les Terres de l'Ebre. Un peix blau amb un alt contingut en greixos i en colesterol, però molt poca quantitat d'àcids grassos omega 3. Per contra, és ric en vitamina A i vitamina E.

La temporada de pesca de l'angula acostuma a ser de novembre a març, per tant, ara és un bon moment per consumir-ne, tot i que se'n pot trobar tot l'any, ja que principalment es comercialitza en conserva, els anomenats xapadillos, tot i que també es ven fresca en peixateries.

Avui preparem anguila del Delta de l'Ebre amb suc, per llepar-se els dits!

INGREDIENTS:

  • 1 kg d'anguiles netes
  • 2 tomàquets ratllats
  • 3 grans d'all
  • 1 cullerada de Farina
  • 1 cullerada de pebre vermell
  • 1 got de Vi blanc
  • Llorer i julivert
  • Oli d'oliva
  • Aigua

ELABORACIÓ:

  • Netegen i ratllem el tomàquet, i fem un sofregit amb l'all i el julivert en una paella amb un raig d'oli.
  • Quan estigui cuit, afegim el pebre vermell i la farina, i ho remenem bé.
  • Afegim el vi blanc i ho reduïm.
  • Afegim aigua i, quan bulli, afegim les anguiles tallades a trossos i salades.
  • Ho deixem bullir, amb l'aigua que ho cobreixi tot, fins que les anguiles estiguin cuites.

I molt bon profit!