Preparem anguila amb suc

És un dels plats típics del Delta de l'Ebre, on es captura aquest peix

L'anguila és un dels peixos estrella del Delta de l'Ebre, molt present a la gastronomia de les Terres de l'Ebre. Un peix blau amb un alt contingut en greixos i en colesterol, però molt poca quantitat d'àcids grassos omega 3. Per contra, és ric en vitamina A i vitamina E.

La temporada de pesca de l'angula acostuma a ser de novembre a març, per tant, ara és un bon moment per consumir-ne, tot i que se'n pot trobar tot l'any, ja que principalment es comercialitza en conserva, els anomenats xapadillos, tot i que també es ven fresca en peixateries.

Avui preparem anguila del Delta de l'Ebre amb suc, per llepar-se els dits!

INGREDIENTS:

  • 1 kg d'anguiles netes
  • 2 tomàquets ratllats
  • 3 grans d'all
  • 1 cullerada de Farina
  • 1 cullerada de pebre vermell
  • 1 got de Vi blanc
  • Llorer i julivert
  • Oli d'oliva
  • Aigua

ELABORACIÓ:

  • Netegen i ratllem el tomàquet, i fem un sofregit amb l'all i el julivert en una paella amb un raig d'oli.
  • Quan estigui cuit, afegim el pebre vermell i la farina, i ho remenem bé.
  • Afegim el vi blanc i ho reduïm.
  • Afegim aigua i, quan bulli, afegim les anguiles tallades a trossos i salades.
  • Ho deixem bullir, amb l'aigua que ho cobreixi tot, fins que les anguiles estiguin cuites.

I molt bon profit!

 
Destaquem