Prepara la boníssima coca de Sant Joan

Són les postres típiques de la nit del 23 de juny

Un dels elements que no pot faltar perquè la revetlla de Sant Joan sigui la revetlla de Sant Joan és la tradicional coca de Sant Joan, un dels elements més representatius de la nit festival, però també una de les postres més populars a Catalunya. Aquesta es menja durant la Nit de Sant Joan a les revetlles, juntament amb vi dolç o ranci. Pot ser de classes diferents: confitada amb massapà, crema o nata i ornada amb pinyons, llardons o fruita confitada.

I quina millor manera de gaudir-la després de la foguera que preparant-la a casa. Us expliquem una senzilla recepta.

Fruites confitades

Fruites confitades

INGREDIENTS:

  • 250 grams de farina de força
  • 200 grams de fruites confitades
  • 75 grams de llet
  • 55 grams de mantega tova
  • 55 grams de sucre
  • 25 grams de pinyons
  • 20 grams de llevat premsat
  • 2 ous
  • Mitja copa d'anís
  • Pell de llimona ratllada
  • Sal, sucre, oli o mantega

PREPARACIÓ:

  1. Desfer el llevat amb la llet una mica calenta.
  2. Afegir 3 cullerades de farina. Treballar-ho fins a tenir una massa llisa i deixar-ho reposar fins que hagi doblat el volum.
  3. Fer un volcà sobre el marbre amb la farina i al centre poseu-hi la mantega, els ous, el sucre, la sal, la ratlladura de llimona i l'anís.
  4. Treballar els ingredients del mig, afegir la massa fermentada i continuar treballant-ho amb la farina fins a obtenir una massa fina i compacta.
  5. Estirar la massa sobre una placa de forn untada amb oli o mantega amb un gruix d'1 centímetre i forma ovalada.
  6. Pintar amb ou i col·locar al damunt les fruites confitades, tallades a trossos.
  7. Deixar reposar fins que dobli el volum.
  8. Repartir els pinyons per sobre, i posar-hi sucre pel damunt.
  9. Coure al forn a 180 ºC uns 20 minuts.

Per llepar-se els dits!

Més informació
 
Destaquem