El risotto és pot preparar de múltiples maneres, entre elles, amb espàrrecs i xampinyons.

Cuina

Prepara un boníssim risotto d'espàrrecs verds amb xampinyons

Els espàrrecs són un producte típic de l'hivern, molt utilitzat a la cuina catalana

L'espàrrec és un dels productes propis del mes de febrer. Una hortalissa d'hivern, baixa en calories, sense greix, i baix en sal, que esdevé una bona font de vitamines antioxidants, àcid fòlic i niacina. Aquest producte, en les seves diferents variants (blancs, silvestres i verds), és ben present a la cuina catalana, podent-se elaborar de múltiples maneres que fan les delícies a la taula.

Avui us proposem cuinar un boníssim risotto d'espàrrecs verds amb xampinyons.

El mes de febrer és un bon moment per menjar espàrrecs.

INGREDIENTS:

  • 300 gr d'arròs rodó
  • Espàrrecs verds
  • 300 gr de xampinyons
  • Mitja ceba i 2 alls
  • 700 ml de brou vegetal
  • 100 gr de formatge parmesà
  • Vi blanc
  • Mantega
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre

ELABORACIÓ:

  • Netegem i tallem a trossos petits els espàrrecs. Reservem algunes puntes per a guarnir el plat.
  • Netegem i trossegem els xampinyons.
  • Mentrestant, anem escalfant, a foc lent, el brou de verdures.
  • En una cassola ampla, posem oli i ofeguem la ceba i l'all trossejat ben petit.
  • Afegim els espàrrecs i, quan estiguin tous, posem els xampinyons.
  • Quan estigui cuit, afegim l'arròs i ho sofregim.
  • Afegim un raig de vi blanc i, quan s'evapori, corregim de sal i pebre.
  • Anem afegint brou de verdures a poc a poc, afegint quan es vagi evaporant mentre remenem.
  • Quan l'arròs estigui al punt, afegim la mantega i remenem.
  • Finalment, afegim el formatge parmesà.
  • Quan l'arròs estigui cremós, deixem reposar durant dos minuts.
  • Mentrestant, en una paella saltem les puntes d'espàrrec que havíem reservat.
  • Servim el risotto, i guarnim el plat amb les puntes d'espàrrec i afegint una mica de parmesà per sobre.
  • Llest per gaudir-lo!