Parlant de la cuina durant els mesos de primavera, és impossible no parlar d'un dels productes estrella d'aquesta època de l'any: les mongetes tendres. Una hortalissa diürètica i depurativa que, normalment, la imaginem acompanyada de patata bullida, però que pot donar molt de joc a la cuina per preparar plats boníssims que agradaran a tota la família.
Si per una cosa destaca la mongeta tendra és perquè té molt poques calories, sent el 90% del seu pes aigua. A més, és rica en fibra, però conté poca proteïna. És rica en provitamina A, vitamines B2, B6 i B9 i vitamina C, així com potassi, calci, magnesi i crom.
Per tot això, aporta molts beneficis al nostre organisme, com ara l'efecte antienvelliment, l'efecte diürètic i depuratiu, i l'efecte positiu en cas de diabetis.
Per portar-lo a la cuina d'una manera boníssima i atractiva, avui us proposem cuinar calamars a la planxa amb mongetes tendres.
INGREDIENTS:
- 150 grams de mongetes tendres
- 100 grams de patates baby
- 1 pastanaga
- 1 gra d'all
- 6 calamars nets
- Julivert fresc
- Oli d'oliva verge extra
- Sal i sal de Maldon
- Llima
ELABORACIÓ:
- Comencem per netejar bé les verdures.
- Tallem les mongetes i la pastanaga a tires, i les bullim 4 minuts.
- Bullim també les patates.
- Ho reservem tot, i mentrestant, pelem i piquem l'any amb el julivert i una mica de sal.
- Posem la picada a la paella amb dues cullerades d'oli calent i ho coem un minut.
- Passat aquest temps, afegim les patates, les mongetes i la pastanaga a la paella, saltant-ho uns 5 minuts.
- Ho retirem del foc i ho reservem mentre preparem els calamars.
- Agafem els calamars nets i els pintem amb oli i el suc de la llima.
- Ara, els marquem a la panxa ben calenta uns 3 minuts per cada costat.
- I ja ho tenim a punt per servir: fem un llit de verdures i a sobre posem els calamars, amb unes escates de sal Maldon.
Molt bon profit!