Optar per fer les postres a casa ens ofereix una alternativa saludable per als àpats, a més d'una manera de gaudir del temps a casa amb propostes entretingudes a la cuina. Avui us proposem fer un boníssim pastís de xocolata i avellanes, de manera molt senzilla, i per llepar-se els dits!
INGREDIENTS:
- 200 grams de xocolata negra 70% de cacau
- 50 grams d'avellanes torrades i pelades
- 500 grams de llet
- 1 sobre de flam de 4 racions
- 150 grams de galetes maria
- 75 grams de mantega
- Encenalls de xocolata negra, avellanes picades o cacau en pols
ELABORACIÓ:
- Comencem per preparar la base del pastís triturant les galetes.
- Incorporem la mantega desfeta, i ho barregem fins que quedi una pasta homogènia.
- Estenem la barreja per la base del motlle, d'uns 18 centímetres de diàmetre.
- Ho reservem a la nevera.
- Mentrestant, piquem la xocolata i les avellanes fins que quedin ben fines.
- En un cassó, dissolem el preparat per a flam amb la llet, i afegim la xocolata i les avellanes picades.
- Ho coem tot junt a foc lent sense deixar de remenar.
- Quan comenci a bullir, ho retirem del foc i ho aboquem sobre la base de galeta que teníem reservada a la nevera.
- Ara, ho posem a la nevera un mínim de dues hores.
- Al moment de servir, podem posar encenalls de xocolata per sobre, avellanes picades o cacau en pols, o el que preferiu!