Pastís de nespres per gaudir de la primavera
Són una de les fruites més primaverals, amb moltes propietats per l'organisme
El bon temps i la pujada de temperatures del mes de maig està portant a la cuina boníssims productes de temporada que canvien les receptes que podem preparar aquesta primavera. Les fruites i verdures comencen a viure el seu millor moment, i la varietat és molt gran per triar.
Un dels boníssims productes de temporada al mes de maig són les nespres. Una fruita dolça i àcida a la vegada que és típica de la primavera i de principis d'estiu, sent el seu component principal (en un 86%) l'aigua. És ric en provitamina A en forma de betacarotè, i en vitamina B1, necessària per al metabolisme dels hidrats de carboni. També conté potassi i magnesi.
Entre els molts beneficis que aporten les nespres al nostre organisme, actuen com a regulador intestinal, redueixen l'acidesa gàstrica, tenen efectes antioxidants i són diürètics i desinflamatoris de la bufeta.
I ara que sabem tot això, els portem a la cuina per preparar un pastís de nespres.
INGREDIENTS:
- 200 grams de farina
- 200 grams de sucre
- 3 ous
- 125 grams de mantega
- 1 culleradeta de llevat
- 8 nespres
- Melmelada de nespres
ELABORACIÓ:
- Posem la mantega i el sucre en un bol i ho mesclem fins a tenir una barreja cremosa.
- Incorporem els ous, un a un, i batent-ho bé.
- Anem afegint la farina juntament amb el llevat, amb moviments suaus i envoltants.
- Untem un motlle desmuntable amb mantega i l'espolsem amb farina. El reservem al congelador 5 minuts.
- Mentrestant, preescalfem el forn a 180 graus.
- Netegem les nespres, els pelem, i els laminem (retirant l'os).
- Posem les làmines de nespres a la base del motlle.
- Posem sobre les nespres la barreja que tenim preparada.
- Coem el pastís uns 40 minuts.
- Una vegada estigui cuit, el deixem reposar 5 minuts i el desemmotllem.
- Escalfem la melmelada, i la posem per sobre del pastís.
I ja el tenim a punt!