Pastís de nespres per gaudir de la primavera

Són una de les fruites més primaverals, amb moltes propietats per l'organisme

El bon temps i la pujada de temperatures del mes de maig està portant a la cuina boníssims productes de temporada que canvien les receptes que podem preparar aquesta primavera. Les fruites i verdures comencen a viure el seu millor moment, i la varietat és molt gran per triar.

Un dels boníssims productes de temporada al mes de maig són les nespres. Una fruita dolça i àcida a la vegada que és típica de la primavera i de principis d'estiu, sent el seu component principal (en un 86%) l'aigua. És ric en provitamina A en forma de betacarotè, i en vitamina B1, necessària per al metabolisme dels hidrats de carboni. També conté potassi i magnesi.

Entre els molts beneficis que aporten les nespres al nostre organisme, actuen com a regulador intestinal, redueixen l'acidesa gàstrica, tenen efectes antioxidants i són diürètics i desinflamatoris de la bufeta.

I ara que sabem tot això, els portem a la cuina per preparar un pastís de nespres.

INGREDIENTS:

  • 200 grams de farina
  • 200 grams de sucre
  • 3 ous
  • 125 grams de mantega
  • 1 culleradeta de llevat
  • 8 nespres
  • Melmelada de nespres

ELABORACIÓ:

  • Posem la mantega i el sucre en un bol i ho mesclem fins a tenir una barreja cremosa.
  • Incorporem els ous, un a un, i batent-ho bé.
  • Anem afegint la farina juntament amb el llevat, amb moviments suaus i envoltants.
  • Untem un motlle desmuntable amb mantega i l'espolsem amb farina. El reservem al congelador 5 minuts.
  • Mentrestant, preescalfem el forn a 180 graus.
  • Netegem les nespres, els pelem, i els laminem (retirant l'os).
  • Posem les làmines de nespres a la base del motlle.
  • Posem sobre les nespres la barreja que tenim preparada.
  • Coem el pastís uns 40 minuts.
  • Una vegada estigui cuit, el deixem reposar 5 minuts i el desemmotllem.
  • Escalfem la melmelada, i la posem per sobre del pastís.

I ja el tenim a punt!

 
Destaquem