Orelletes

Cuina

Les orelletes, un dolç típic de Les Garrigues

Catalunya m'agrada

Les orelletes és un dolç típic de la comarca de Les Garrigues que es sol cuinar per Festa Major. 

 

Aquí podeu llegir la recepta que suggereixen a la web de turisme de Les Garrigues

Ingredients (per a 80 orelletes aprox.)

1 dotzena d’ous batuts

1 cullerada sopera de sucre per cada ou

1 vas d’aigua bullida amb matafaluga, celiandre i un tubet de canyella

2 kg de farina

1 raig de licor 43

1 raig de Calisay

25 g de llevat

1 polset de sal

4 litres d’oli d’oliva verge extra

Sucre per espolsar damunt les orelletes cuites

Elaboració

Barregeu en un recipient els ous, el sucre, l’aigua bullida amb matafaluga, celiandre i el tubet de canyella, l’oli, els licors i el polset de sal,  i després aneu-hi tirant la farina barrejada amb el llevat fins que quedi una massa. Deixeu-ho reposar d’una hora i mitja a dues hores amb un drap al damunt.

A continuació, talleu la massa i feu els panets petits, que heu d’estirar en forma plana i circular sobre el genoll per a donar-li la forma típica de les orelletes.

Seguidament, poseu la pasta estirada en una paella amb oli bullent; quan un costat estigui daurat, gireu-la i fregiu l’altre costat.

Un cop treta l’orelleta de la paella, espolseu-hi sucre pel damunt.